Competitia START! Business a fost lansata!

0

START! Business este un program de educatie antreprenoriala destinat studenţilor de orice profil si ofera experienta unica de a dezvolta si pilota un produs sau serviciu in cadrul unei mini-companii cu clienti si operatiuni reale, colaborand cu consultanti voluntari din mediul de afaceri. Participantii dobandesc cunostinte si abilitati de administrare a unei afaceri, dar, cel mai important, beneficiaza de o experienta learning by doing prin care dezvolta increderea si spiritul necesare reusitei ca antreprenori.

Programul este finantat de catre BCR in perioada 2009 – 2011.

Istoria programului

START! Business a fost lansat in toamna 2009,  ca o dezvoltare a programului de antreprenoriat pentru studenti implementat de JA Romania la nivel national. Un pachet nou de materiale, portalul de colaborare online www.companiaanului.ro si finala competitiei, desfasurata in cadrul Targului Absolventilor, au contribuit la transformarea experientei START! Business in cea mai buna scoala pentru studentii care doresc sa vada ce presupune cu adevarat lansarea unei afaceri.

Editia 2009 – 2010 a START! Business a reunit peste 50 de echipe din 15 universitati, coordonate de de peste 25 de profesori si 50 de consultanti voluntari din BCR.

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JAR este cea mai mare organizatie de educatie economica si antreprenoriala din Romania. Programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste un sfert de milion de tineri, elevi si studenti din tara si se desfasoara in institutii de invatamant din toata tara, prin intermediul parteneriatului formal cu Ministerul Educatiei si cu sprijinul comunitatii de afaceri.

Sursa si mai multe informatii pe site-ul startbusiness.jaromania.org

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează