Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competitia START! Business a fost lansata!

0

START! Business este un program de educatie antreprenoriala destinat studenţilor de orice profil si ofera experienta unica de a dezvolta si pilota un produs sau serviciu in cadrul unei mini-companii cu clienti si operatiuni reale, colaborand cu consultanti voluntari din mediul de afaceri. Participantii dobandesc cunostinte si abilitati de administrare a unei afaceri, dar, cel mai important, beneficiaza de o experienta learning by doing prin care dezvolta increderea si spiritul necesare reusitei ca antreprenori.

Programul este finantat de catre BCR in perioada 2009 – 2011.

Istoria programului

START! Business a fost lansat in toamna 2009,  ca o dezvoltare a programului de antreprenoriat pentru studenti implementat de JA Romania la nivel national. Un pachet nou de materiale, portalul de colaborare online www.companiaanului.ro si finala competitiei, desfasurata in cadrul Targului Absolventilor, au contribuit la transformarea experientei START! Business in cea mai buna scoala pentru studentii care doresc sa vada ce presupune cu adevarat lansarea unei afaceri.

Editia 2009 – 2010 a START! Business a reunit peste 50 de echipe din 15 universitati, coordonate de de peste 25 de profesori si 50 de consultanti voluntari din BCR.

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JAR este cea mai mare organizatie de educatie economica si antreprenoriala din Romania. Programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste un sfert de milion de tineri, elevi si studenti din tara si se desfasoara in institutii de invatamant din toata tara, prin intermediul parteneriatului formal cu Ministerul Educatiei si cu sprijinul comunitatii de afaceri.

Sursa si mai multe informatii pe site-ul startbusiness.jaromania.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.