Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competiția ”Orașul Reciclării” se apropie de final

0

Cea de-a doua ediție a competiției Orașul Reciclării” adresată primăriilor de municipiu din România se apropie de final. 30 iunie 2014 este data la care cele 32 de municipalități înscrise în „bătălia” reciclării vor încheia lupta simbolică pentru creșterea calității serviciilor de colectare separată și mobilizarea populației astfel încât cantitățile de deșeuri de ambalaje reciclate la nivel național să crească.

Competiția este organizată de Eco-Rom Ambalaje – compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje – sub patronajul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice.

Orasul Reciclarii 2014

,,Conform ultimelor statistici, în România se reciclează 55% din totalitatea ambalajelor puse pe piață, procent care trebuie să crească cu 20% în următorii doi ani. În acest context, cantitățile de deșeuri de ambalaje reciclate trebuie să fie din ce în ce mai mari, iar acest lucru nu este posibil decât prin dezvoltarea unui sistem de colectare separată calitativ bazat pe implicarea autorităților locale. Acesta este scopul bătăliei pentru titlul de <Orașul Reciclării>: mobilizarea primăriilor și, prin acestea, a întregii comunități, astfel încât protejarea mediului prin simplul gest de separare a deșeurilor să devină un principiu de viață.” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Timp de 6 luni – în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2014 – în Arad, Bacău, Brașov, București-Sectoarele 3 și 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanța, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc și Vaslui, Eco-Rom Ambalaje a monitorizat constant serviciul de colectare separată, astfel încât acesta să se desfășoare în cele mai bune condiții. În plus, fiecare municipalitate a realizat acțiuni de informare și educare a populației privind importanța separării deșeurilor de ambalaje: competiții pentru elevi, dezbateri pe tema reciclării, reamenajări creative ale spațiilor de colectare separată, campanii de voluntariat.

Câștigătorul competiției va obține titlul de ,,Orașul Reciclării” și marele premiu: o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro.

Premiu oras castigator_2

În 5 luni de competiție au fost colectate separat și reciclate aproximativ 5.000 de tone de deșeuri de ambalaje, dintre care peste 2.000 de tone de plastic, peste 2.500 de tone de hârtie-carton și peste 345 de tone de sticlă.

Proiectul este realizat în colaborare cu Asociația Municipiilor din România și cu Institutul pentru Politici Publice și este promovat de Administrație.ro și Domnuleprimar.ro.

Mai multe detalii despre ediția a doua a competiției „Orașul Reciclării” şi informaţii despre colectarea separată a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.