Competitia de tranzactionare virtuala pentru elevi si studenti „Piata de capital” 2012 si-a desemnat castigatorii

0

Peste 500 de elevi si studenti din Romania, cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, s-au obisnuit cu riscurile care deriva din plasamentele pe bursa, dar si cu profiturile pe care le-ar putea obtine datorita unei strategii bine definite, in cadrul competitiei de tranzactionare virtuala „Piata de capital” – editia 2012, organizata de Junior Achievement Romania, Bursa de Valori Bucuresti si Tradeville.

Marele premiu, o tableta iPad2, a fost castigat de Maznic Sergiu, care a obtinut un randament de 76,5% in 6 saptamani de tranzactionare. Premiul pentru „cel mai harnic trader”, constand intr-un Kindle Reader, a revenit elevului Popa Mirel Flavius, care a realizat 2548 de tranzactii. Premiul pentru”cel mai variat portofoliu”, un iPod, a revenit concurentului Capatana Bogdan, care a tranzactionat 537 de simboluri.

„Competitia „Piata de capital” a fost un exercitiu veritabil pentru tinerii investitori in devenire. Sa tranzactionezi actiuni reale presupune sa fii mereu informat pentru a-ti contura propriul stil investitional intr-un mediu financiar deloc linistit. Recunosc ca apetitul pentru risc a fost foarte ridicat, fapt care a si asigurat evolutii emotionante ale portofoliului in ambele directii. Sunt convins ca fiecare participant a trait din plin aceasta experienta deosebita care cu certitudine se va dovedi foarte utila in momentul realizarii primelor investitii la bursa.”
 a declarat Sergiu Maznic, castigatorul Marelui premiu.

„Participarea la competitie a reprezentat o uriasa oportunitate de a pune in practica cunostintele teoretice acumulate in ultimii ani. Faptul ca am putut simti pe propria piele cum este sa tranzactionezi in timp real si pe o platforma reala m-au ajutat enorm si m-au facut sa imi doresc sa continui sa tranzactionez, cu bani reali de aceasta data. Abia astept urmatoarea editie a concursului!”
 a declarat Mirel Flavius Popa, castigatorul Locului II.

„Tranzactionarea actiunilor reale a fost o experienta plina de pasiune din care am invatat foarte mult despre piata de capital din Romania. Mai mult decat atat, mi-am dat seama ca pentru a deveni un investitor bun nu este suficient sa cunosti doar teorie, iar JA Piata de Capital a fost un exercitiu necesar pentru dezvoltarea mea in lumea investitiilor. Ceea ce initial parea o joaca s-a dovedit a fi in cele din urma un prilej de a acumula o multitudine de cunostinte, ba chiar de a trasa o viitoare directie in ceea ce priveste aspiratiile mele profesionale.”
 a declarat Bogdan Capatana, castigatorul Locului III.


Decernarea premiilor
 a avut loc ieri, 23 mai 2012, in cadrul galei Business Hall of Fame®, in prezenta doamnei Anca Dumitru, director general adjunct al Bursei de Valori Bucuresti si a domnului Cosmin Marinescu, sales manager Tradeville. 
Participantii au administrat timp de sase saptamani cate un cont virtual in valoare de 50.000 RON, prin care au tranzactionat actiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti. Concursul s-a derulat pe platforma Tradeville. In cadrul competitiei au avut loc patru intalniri ale partenerilor cu elevi si profesori din Brasov, Targu-Mures, Craiova si Timisoara pentru promovarea competitiei si notiuni de baza despre piata de capital. La aceste intalniri au participat profesionisti de la Bursa de Valori Bucuresti, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Tradeville si Junior Achievement Romania.

Concursul face parte dintr-un proiect mai amplu de educatie financiara „Piata de capital”, care cuprinde, pe langa competitie, si un program educational in scoala, lansat in anul scolar 2008-2009.Pentru mai multe informatii vizitati www.piatadecapital.jaromania.org.

Junior Achievement Romania
Organizatie non-profit a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement – Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si suntsustinute financiar si cu consultanta de catre comunitatea de afaceri.
Bursa de Valori Bucuresti
Bursa de Valori Bucuresti, infiintata in anul 1882 si redeschisa, mai apoi, in anul 1995, este una din institutiile principale ale pietei de capital din Romania. De-a lungul timpului, Bursa de Valori Bucuresti s-a implicat in diverse actiuni dedicate tinerilor pasionati de economie si finante, sprijinind continuu procesul educational si eforturile cadrelor didactice. Parteneriatul cu Junior Achievement Romania este unul de traditie, deja, si are la baza angajamentul comun de a investi in noile generatii de profesionisti in economie.
Tradeville
Tradeville, lider de piata in online trading, a fost prima companie din Romania care a dezvoltat o platforma de tranzactionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, in ultimii zece ani, si-a mentinut pozitia de lider in clasamentul Sibex si locul in top zece al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Lider in dezvoltarea inovatiilor tehnologice pe piata de capital, Tradeville ofera aplicatii online simple pentru investitorii la inceput de drum, dar si aplicatii online si desktop avansate si customizabile pentru traderii activi. Clientii Tradeville au posibilitatea de alege instrumentele care li se potrivesc: actiuni, obligatiuni, contracte futures, options sau CFDs pe marile piete internationale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.