Competitia de aplicatii si platforme ReStart Romania isi strange randurile la sfarsitul saptamanii

0

Pana pe 07 octombrie 2012 mai poti propune pe www.restartromania.ro platforme sau aplicatii online care crezi ca pot face mai buna viata in Romania pentru oamenii din cartierul tau, localitatea sau orasul tau.

Oricine poate propune proiecte online despre ce poate fi schimbat in Romania cu ajutorul tehnologiei, de la aplicatii de Facebook care te ajuta sa te descurci in hatisul birocratic al administratiei romanesti sau care te ajuta sa raportezi unde se fac noi lucrari de schimbari ale bordurilor, pana la platforme online si aplicatii de mobil care sa te ajute sa gasesti traseul cu bicicleta prin Bucuresti.

Daca ai inceput deja sa lucrezi la un proiect de acest fel si vrei sa faci mai multe pentru el, inscrie-l in ReStart si ii poti creste impactul.

Daca ideea ta este votata, convinge juriul si ajunge printre cele 7 idei finaliste, ReStart te ajuta sa transformi ideea in prototip functional. Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finantari in valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta si lansa mai departe.

Nu trebuie sa stii informatica, programare sau web development – ReStart Romania te va pune in legatura cu oamenii de care ai nevoie. Orice proiect poate face o diferenta, invata de la proiectele lansate deja in ReStart 2011. Intra pe  www.restartromania.ro sau pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/RestartRomania sa afli mai multe informatii.

Sau poti sa citesti mai mult despre proiectele deja lansate create in ReStart 2011:

www.banipierduti.ro: pagina care arata cum se cheltuiesc banii publici si invata cetatenii sa citeasca bugete publice

www.cineceapromis.ro: platforma care colecteaza promisiunile politicienilor din timpul campaniei electorale si ajuta cetatenii sa le aduca aminte alesilor promisiunile facute.

harta.plantamfaptebune.ro: un sistem eficient de raportare a defrisarilor ilegale.

www.medalert.ro: o unealta de raportare a problemelor din sistemul medical din Romania.

www.orasulmeu2020.ro: un sistem de raportare al lucrurilor nefiresti din traficul bucurestean, cum ar fi masinile care blocheaza pistele de biciclete sau trotuarele.

ReStart Romania este o competitie in care se propun, discuta si dezvolta proiecte care promoveaza utilizarea de resurse si tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale: transparentizare si acces la date deschise, o administratie publica utila cetateanului, agregare comunitara. Aceasta competitie este deschisa tuturor: persone fizice, antreprenori sociali, organizatii neguvernamentale sau entitati comerciale.

Pot fi inscrise in ReStart Romania fie idei/proiecte noi, fie idei/proiecte care au fost deja lansate, cata vreme se inscriu in tematica competitiei si conving juriul ca tipul de sustinere pe care il ofera competitia ReStart Romania este ceea ce le lipseste pentru a creste semnificativ impactul proiectului.

 

ReStart Romania este un proiect al TechSoup Romania, realizat cu sprijinul unei finantari a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Parteneri: Microsoft RomaniaSenior InteractiveFundatia Romano-Americana.

Realizat cu sprijinul unei finantari din partea Ambasadei SUA in Romania.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează