Competitia „Capitala Verde a Romaniei”

0

Care este Capitala Verde a Romaniei? Care este cel mai verde oras romanesc? Unde sunte cele mai multe proiecte de dezvoltare a spatiilor verzi sau impadurirea unor zone? Dar proiecte despre colectarea selectiva si reciclarea deseurilor?

Potrivit site-ului responsabilitatesociala.ro „URBB-Tuborg anunta un parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor in urma caruia, cei doi parteneri vor organiza competitia “Capitala Verde a Romaniei”. Aceasta este adresata primariilor din municipii resedinta de judet si primariilor de sector din Bucuresti.”

Scopul proiectului este sa responsabilizeze publicul roman cu privire la respectarea mediului inconjurator. Cei doi parteneri si-au propus sa atinga acest deziderat incurajand atat autoritaile locale, cat si cetatenii sa se implice in proiecte ecologice, care pot imbunatati calitatea vietii in marile orase ale Romaniei.

Despre competitie

“Capitala Verde a Romaniei” preia si aduce in tara noastra un concept de competitie existent la nivel european, respectiv “European Green Capital”, proiect derulat de Comisia Europeana.

Competitia romaneasca se adreseaza municipiilor resedinta de judet si primariilor de sector din Bucuresti. Acestea se pot inscrie in perioada 1 iulie – 1 decembrie 2010, completand un formular existent pe site-ul Umbrela Verde, platforma de CSR a URBB-Tuborg.

In formular, primariilor li se cere sa-si descrie strategia de mediu, realizarile referitoare la infrastructura de colectare selectiva si reciclare, dar si proiectele derulate in 2010, in domenii precum:

* Capitala Verde a Romaniei reducerea poluarii (de orice tip)
* dezvoltarea spatiilor verzi sau impadurirea unor zone
* colectarea selectiva si reciclarea deseurilor
* responsabilizarea si educarea cetatenilor in privinta protectiei mediului
* implicarea cetatenilor in proiecte de mediu
* ingrijirea zonelor protejate din judet, daca ele exista
* folosirea produselor ecologice
* dezvoltarea turismului ecologic, etc.

Orasul castigator va fi promovat la nivel national, pe parcursul anului 2011, drept „Capitala Verde a Romaniei”. De asemenea, primaria va primi din partea organizatorilor un set de elemente de signalistica care vor putea fi montate in oras, pentru a evidentia distinctia obtinuta.

Mai multe informatii despre aceasta competitie sunt pe site-ul responsabilitatesociala.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează