Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comorile României – ce ar trebui să vizitezi neapărat în România

0

România este o țară plină de obiective frumoase. Iată o listă cu o parte din comorile României:

Cascada Ciucas din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj

Situată într-o zonă cu adevărat mirifică, în apropiere de Cluj, Cascada Ciucas este una dintre cele mai impresionante atracții turistice din țara, fiind vizitată anual de mii de turiști aflați în căutarea lacului Ciucaș, un alt loc amplasat în aceeași zonă. Chiar dacă înălțimea cascadei nu este spectaculoasă, fiind doar de 5 metri, totuși peisajul montan pe care ni-l oferă și cu văi abrupte și alte cascade de dimensiuni mai mici care se revarsă în lacul de la poale, te vor determina să mai revii în aceste locuri și altă dată.

O putem asemăna cu apa din băile moderne, din jacuzzi, bolborosind atât la coborâre, cât și pe tot parcursul râului care vine agale spre a se revărsa în aceste locuri. Acesta urmează un traseu șerpuit, printre stânci abrupte, foarte plăcut privirii. În cazul în care sunteți pasionat de fotografie este indicat să încercați să vizitați aceste regiuni întrucât va pot oferi cadre de neuitat. Așadar, chiar dacă această mini cascadă nu este la fel de mare ca și Cascada Cailor sau Cascada Urlătoarea, prin farmecul ei se numără printre cele mai interesante și mai impresionante din țară.

Bastionul Postăvarilor din orașul Brașov, județul Brașov

Construit în secolul XV-XVI de breasla aurărilor din Brașov, Bastionul Postavarilor este situat în apropierea Tâmpei, mai exact la poalele acesteia, în partea de sud-est a vechii cetăți a orașului.

Ridicarea acestuia, dar și amplasamentul ales au fost necesare pentru apărarea orașului în fața cotropitorilor străini. Pereții săi groși de aproape doi metri, înălțimea de peste 20 metri, dar și formă sa eliptică, clădit pe patru nivele de lemn atrage și astăzi privirile a zeci de turiști români și străini,simbolizând un punct istoric de mare însemnătate pentru țară.

Casa Memorială Liviu Rebreanu din comună Liviu Rebreanu, județul Bistrița-Năsăud

Casa memorială Liviu Rebreanu se află în localitatea Prislop din județul Bistrița-Năsăud.Este o casă cu specific țărănesc, formată din trei odăi ce adăpostesc o colecție impresionantă de lucruri aparținând scriitorului și familiei sale. Liviu Rebreanu a locuit aici doar un an de zile, dar a cunoscut multe persoane care l-au inspirat în romanul scris ulterior – „Ion”.

Zimbrăria din comuna Bucșani, județul Dâmbovița

Zimbrăria de la Bucșani reprezintă unul dintre cele mai atractive obiective turistice ale județului Dâmbovița.Zimbrăria de la Bucșani se află situată la o distantă destul de apropiată de orașul reședința de județ, Târgoviște, la nici 20 de kilometri. Altitudinea la care specialiștii au amplasat zimbraria de la Bucșani nu este una foarte inaltă, fiind amplasată la o altitudine de 248 metri.

Zimbrăria de la Bucșani reprezintă una dintre cele mai mari rezervații de zimbri din întreagă tară. Suprafața acesteia este una considerabilă, circa 160 hectare pe care se pot plimba, mânca, alerga circa 37 de exemplare de zimbri.

În prezent, Zimbrăria de la Bucșani incearcă să ocrotească aceste animale aflate pe cale de dispariție la noi în tară. Tocmai de aceea au fost declarate animale protejate de lege.

Peștera Dâmbovicioara din comuna Dâmbovicioara, județul Argeș

Râurile care coboară în Munții Făgăraș, Piatra Craiului și Leaota au săpat în calcarele , văi înguste și adânci, dând naștere, celui mai mare complex de chei aflate la noi în țară.

Peștera Dâmbovicioara este lungă de peste 250 m, având aspectul unei galerii puțin ramificate, traseul sau fiind puțin ascendent, poate fi străbătută ușor. Lățimea sa variază între 3 și 4 metri, iar înălțimea se încadrează între 4 și 5 metri. Temperatura medie din peșteră este una ridicată, cu valori cuprinse între 10 si12 grade C, având o umiditate temperată și un curent de aer slab.

Zona este de un pitoresc aparte, datorită micilor cascade și repezișuri de pe cursul Dambovicioarei.

În concluzie, sunt foarte multe locuri frumoase în România, deci ce mai aștepți?

Acest articolul a fost prezentat de Enache Matei, copywriter la Flatfy.ro .

Flatfy.ro este un motor de căutare de locuințe propuse spre vânzare și este adresat persoanelor care caută să cumpere și/sau să închirieze case, apartamente și vile atât pe piața secundară cât și  pe piața imobiliarelor noi construite în România. Acesta încorporează reclame de la o multitudine de surse pentru a-I asigura clientului o gamă largă de conținut relevant în ceea ce privește industria imobiliară.

Colaboratorii acestei companii au adunat toate anunțurile de vânzare și chirie a imobiliarelor din toate sursele actuale din România, le-au analizat și le-au selectat confortabil, rezultând o căutare ușoară, clară și comodă pentru vizitatori, oferindu-le acestora tot ce au nevoie într-un timp cât mai scurt.

Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului.  Incă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât la computer cât de pe tabletă și de pe telefonul mobil.

Flatfy.com lucrează în 37 de țări, inclusiv cele Est Europene, deci puteți compara prețurile în aceste țări, ca de exemplu, in România, Moldova și Ungaria .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.