Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

#colectiv. Rugăminte publică pentru autorități

0

„Pentru că în ultimele trei zile am avut oferte mai mult sau mai puțin legitime privind transferul unora dintre supraviețuitori în străinătate și pentru că știu că toți oamenii dimprejurul meu fac eforturi titanice să identifice nevoile supraviețuitorilor.

impreuna rezistam
Pentru că știu și cum funcționează regimul spitalicesc, și țin legătura cu toți, inclusiv cu personalul medical și managerial de la spitalele care au primit răniți.

Și pentru că vreau să previn un dezastru, fac un apel, care sper să fie bine înțeles.

‪Grupul de ajutor #‎ImpreunaRezistam‬ a adus alături echipa Anei Rădulescu de la AsProAs. Ei sunt cel mai experimentat NGO pe asistență socială din România și, începând de ieri, au flux operațional pe supraviețuitori. Vreau să fiu bine înțeles. Fără un triaj al nevoilor este inuman să transporți bolnavi transportabili în străinătate, în timp ce alții nu vor fi transportați. Ce fac oamenii de bine, care altfel doresc să salveze o viață, sau alta, dar nu-i interesează cine ce și cum dincolo de ”omul lor”, e să re-traumatizeze o comunitate.

Insist până o să mă audă și ultima oaie ministerială. În traumă colectivă, îi tratezi ca pe un GRUP. Nu te apuci să spargi grupul pentru că Gigel are bani, Ionel are pile și Popescu are șansă. Lăsați AsProAs să-și facă treaba împreună cu prietenii noștri voluntari de la colectiv.info, că dacă n-a fost în stare România să facă în 25 de ani ce-am făcut noi într-o săptămână nu înseamnă că nu poate beneficia de ce oferim.

‬Avem nevoie de
a) TRANSPARENȚĂ în luarea deciziilor de transfer expat,
b) AUTORITATE pe dosarele de transfer astfel încât să știm că sunt motivate medical și nu altfel
c) ECHILIBRU în luarea deciziilor de către familii, câtă vreme doar familiile pot agrea cu transferul, sau nu, prin consimțământ informat.

Impreună Rezistăm e o comunitate de profesioniști. Eu n-am să mă duc să stau cu președintele la șuetă. Pentru că președintele României n-are nici o treabă cu mesajul meu de mai sus. Dar tu, prietene, care îl citești acum, ai. Dă-l mai departe, înainte să ne atingă și pe noi, cei care ne ocupăm de colectiv, isteria că în România nu se poate cu medicina, doar afară da. Se poate în România, și se poate bine. Suntem în ziua a #6-a, și sunt 133 de oameni vii. Hai să-i păstrăm așa, și să centralizăm ofertele de ajutor expat prin dosare de asistență socială, așa cum e STANDARDUL internațional”.

Mulțumim pentru înțelegere.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru – Grupul de Ajutor ‪#‎ImpreunaRezistam‬

#Colectiv

Mulțumim pentru distribuirea informațiilor,
Cristina Hurdubaia, Grupul de Ajutor ‪#‎ImpreunaRezistam‬

Grupul de ajutor #ImpreunaRezistam (www.FB.com/ImpreunaRezistam) este o comunitate de voluntari, fără niciun fel de implicare politică.
Componență:
1. Dark Side Booking Academy – organizare și coordonare concert caritabil București
2. Fundația Estuar – strângere de fonduri și donarea acestora familiilor victimelor tragediei
3. Mind Care – consiliere psihologică
4. Blackhawk Security – Securitate și coordonare în teren
5. colectiv.info – identificarea nevoilor victimelor internate in spitale
6. The Kryptonite Sparks – grafică
7. Universal Music – suport logistic
8. Bumbac 100% – suport logistic
9. ASproAS – suport asistență socială pentru familiile victimelor
10. asistentacolectiv@gmail.com – asistență juridică
11. Hurdis PR – coordonare Comunicare și PR
+ mulți alți voluntari

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.