Colaceii pentru colindatori

0

 Traditii si obiceiuri identificate si promovate în cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, derulate de Russenart Communications si Gold Maya.

colaci-traditionali

Ingrediente:

  • 700 ml apa calda
  • 1 kg faina alba calitate superioara Gold Maya BL00
  • 2 linguri drojdie uscata
  • 1 linguri sare
  • 1 lingura zahar
  • 3-4 linguri cu ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare

Aluatul de colacei este aproximativ la fel ca si la aluatul de paine (doar putin mai tare).

Se pregateste mai întai maiaua, în felul urmator: în apa calda se dizolva drojdia, apoi se adauga zaharul si 4-5 linguri de faina Gold Maya. Se lasa 10-15 minute sa faca spuma si sa fermenteze.

Dupa acest timp se pune uleiul si sarea, apoi se amesteca bine. Se pune restul de faina si se framanta aluatul bine. Se scoate apoi pe masa si se continua framantarea înca 10-15 minute, adaugand faina daca este nevoie, pana ce aluatul devine cat mai ferm si nelipicios (este gata atunci cand nu se mai lipeste de masa sau de mana).

Se lasa la crecut si odihnit aproximativ 30-40 de minute.

Dupa ce aluatul a dospit, se începe modelarea colaceilor în felul urmator: din aluat se taie bucati de aluat cam de marimea unui pumn mai mic; fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma unei baghete subtiri, uniforme, de aproximativ 65 cm-1 metru, de grosimea unui deget, uniforma.

Pentru colaceii preparati pentru colindatori, fiecare bagheta se poate împleti ca o codita, în 2, 3 sau 4, apoi se prind marginile realizand colacelul în forma de cerc.

Se pun în tavi unse cu putin ulei si se lasa 10-15 minute la crescut.

Se coc timp de 30 de minute la 200 grade. Dupa ce se scot din cuptor se pot unge cu putin ulei, pentru luciu.

Despre campanie

Campania de comunicare online ”Cultura si tainele painii” este derulata de agentia Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya, în perioada iunie 2014 – mai 2015.

Campania este sprijinita de 31 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Amelie.ro, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Dacic Cool, De savurat, Fapt divers, gustos.ro, Magazin Salajean, Mujer, NeptunTV, PonturiBune, Online Sudent, Pap Tot, Realitatea.net, Restograf, Retetele Marianei, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, Woman TV, WorldWide Romania.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.desprepaine.ro si pe blogul  www.desprepaine.wordpress.com si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/desprepaine

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează