Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CODECS si Bookfest au desemnat castigatorul!

0

Proiecte cu happy-end. CODECS şi Bookfest au desemnat câştigătorul bursei la cursul de Management de Proiect

Ziua de 14 iunie 2010 a marcat anunţarea câştigătorului bursei la cursul de Management de Proiect, oferită de CODECS. În urma unui concurs de eseuri cu tema „Rolul cărţilor în dezvoltarea profesională”, juriul format din Gheorghe Ştefănescu, Director Program Management de Proiect CODECS, Cristina Poterăşoiu, Director Executiv al AER şi Horia Barna, director proiect Bookfest 2010, au ales-o câştigătoare pe Mirela Andreescu.
„Îmi doream să fac un astfel de curs pentru că până acum am lucrat în proiecte internaţionale pentru dezvoltare, dar fără să am o bază. A fost mai mult learning by doing. Totdeauna este bine să înveţi din ce au făcut alţii, nu să te limitezi la munca ta şi la faptul că înveţi din propriile greşeli. De-abia aştept să încep cursul; sunt foarte curioasă cum se va desfăşura”, a spus Mirela Andreescu la aflarea veştii.
Cursul de Management de Proiect, în valoare de 1.100 Euro, este prezentat de CODECS în cooperare cu The Open University – Marea Britanie şi se desfăşoară pe o perioadă de 6 luni. Mirela Andreescu are acum ocazia de a dobândi cunoştinţele şi tehnicile necesare pentru managementul proiectelor, inclusiv a proiectelor cu o componentă tehnologică. În plus, ea va dobândi experienţă practică în utilizarea tehnicilor de management în cadrul unui proiect real.

Detalii curs: Cursul are o puternică orientare practică, analizează probleme reale din viaţa organizaţiilor şi prezintă metode de soluţionare, fiind  recunoscut de către Asociaţia Project Management România (APMR), afiliată la International Project Management Association (IPMA), iar Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor l-a autorizat prin decizia CNFPA nr. 6134 din 23.12.2008.

Cursul Management de Proiect are o durată de 6 luni şi se adresează atât celor care lucrează deja în domeniul managementului de proiect, cât şi celor care se află acum în etapa de formare profesională şi care doresc să obţină încă de la începutul carierei avantajul unei competenţe deosebite.

Datorită sistemului educaţional Open Learning, cursanţii nu trebuie să-şi întrerupă activitatea profesională pe durata celor 6 luni ale cursului. Fiecare cursant poate studia în timpul liber, sistemul îmbinând armonios studiul individual cu asistenţa în cadrul tutorialelor (întâlniri cu durata de 3 ore, organizate sâmbătă, de 4 ori pe parcursul celor şase luni de curs), precum şi în cadrul celor două Ateliere Aplicative (Day Schools – întâlniri cu caracter academic în cadrul cărora se recapitulează materialul de studiu şi se rezolvă exerciţii specifice în vederea susţinerii examenului). Tutorii sunt practicieni cu o experienţă de peste 5 ani în management de proiect, acreditaţi din punct de vedere academic şi pedagogic, deţinând şi certificări internaţionale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.