Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coca-Cola HBC Romania – Cea mai sustenabila companie din Romania – CSR Index 2019

0

Coca-Cola HBC România, lider în sustenabilitate pentru al patrulea an consecutiv, conform Romania CSR Index 2019

București, 25 iulie 2019: Coca-Cola HBC România a fost desemnată cea mai sustenabilă companie de pe piața locală de către Romania CSR Index 2019, pentru al patrulea an consecutiv. Studiul este realizat de agenția independentă de consultanță The Azores și analizează performanța și nivelul de transparență privind Sustenabilitatea Corporativă în rândul companiilor din România.

Informațiile analizate se referă atât la guvernanța corporativă și la aspecte privind diversitatea, cât și la aspecte care reflectă impactul economic, de mediu și social al companiei evaluate.

În cadrul Romania CSR Index 2019, Coca-Cola HBC România a înregistrat un scor îmbunătățit față de anul anterior, fiind, totodată, cel mai ridicat punctaj obținut în cadrul acestei ierarhii – 98 de puncte din 100. Rezultatul reprezintă o recunoaștere a implicării companiei în proiecte de responsabilitate socială și de mediu.

Sustenabilitatea face parte din strategia noastră de business pe termen lung și ne bucură foarte mult să primim această recunoaștere a eforturilor noastre. Le mulțumesc tuturor membrilor echipei Coca-Cola HBC România pentru contribuția lor și pentru că ne inspiră să facem tot timpul mai mult pentru sustenabilitatea operațiunilor noastre. Dincolo de această ierarhie stabilită de Romania CSR Index 2019, cel mai important pentru compania noastră este să fie un membru al comunității care contribuie la dezvoltarea acesteia și la binele oamenilor, la protejarea resurselor, precum și la un viitor mai bun pentru comunitate și membrii ei.

În 2016, am lansat platforma de responsabilitate socială După Noi, care reunește toate proiectele noastre menite să ne ajute să lăsăm în urmă o lume mai bună. Mai mult, ne-am asumat obiectivul de a ne încuraja furnizorii și partenerii de afaceri să adopte principiile noastre de sustenabilitate”, a declarat Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC România.

Proiectele de sustenabilitate ale Coca-Cola HBC România vizează atât protecția mediului, cât și sprijinirea comunităților și a tinerilor și asigurarea oportunităților de dezvoltare pentru angajați. Printre rezultatele acestor proiecte se numără:

  • Din martie 2017, 100% din energia folosită în cele 3 fabrici din România pentru procesele de producție provine din surse regenerabile și curate.

  • În 2017, compania a redus consumul de apă pentru procesele de producție din cele trei fabrici locale cu peste 11% față de anul anterior.

  • Emisiile de CO2 au fost reduse cu 7% în 2017 față de 2015.
  • Mai bine de 90% dintre furnizorii Coca-Cola HBC România sunt locali, susținând astfel economia României.

  • În ultimii cinci ani, Coca-Cola HBC România a fost cel mai dorit angajator din domeniul FMCG, conform Catalyst Solutions, și a fost inclusă în Top 10 Cei mai Doriți Angajatori din România.

  • Angajații Coca-Cola HBC au dedicat în 2017 peste 720 de ore pentru implicarea în acțiuni de voluntariat, printre care se numără: plantarea a peste 195.000 de copaci, împădurirea a peste 636.000 de metri pătrați de teren și implicarea a 3.500 de tineri în proiectul La TINEri ESTE PUTEREA, pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

  • În 2017, alături de Asociația Viitor Plus, compania a reamenajat circuitul eco-turistic de la Cascada Bigăr, proiect în urma căruia s-a dublat numărul de turiști din zonă.

  • Compania lucrează alături de Tășuleasa Social la programe care încurajează colectarea deșeurilor, prin Ziua Voluntarilor Mici, care are loc în fiecare an, sau Școala de Mers pe Munte, care încurajează turismul în România.

Coca-Cola HBC România este lider al industriei de băuturi din România, cu trei fabrici, aflate la Ploiești, Poiana Negrii și Timișoara. În aprilie 2019, compania a finalizat o investiție de 11 milioane de euro la fabrica din Poiana Negrii, pentru o nouă linie de îmbuteliere a apei care a determinat o scădere de 6% a cantității de apă consumate în procesul de producție și o eficiență energetică îmbunătățită, în condițiile creșterii capacității de îmbuteliere.

Despre Coca-Cola HBC România

Coca Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, deservind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea. Coca Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România”, realizat pe baza datelor financiare din 2015, prezenţa acestui sistem pe piaţa locală generează o valoare adăugată de 448 milioane de euro, echivalentul a 0,3% din PIB.

În România, Coca-Cola HBC a fost declarată cea mai responsabilă companie pe plan local în 2016, 2017 și 2018, conform România CSR Index, studiu realizat de agenția de consultanță independentă The Azores. Pe plan local, Coca-Cola HBC România este liderul industriei de băuturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de băuturi. Pentru mai multe informaţii legate de companie, vă rugăm să vizitați site-ul www.coca-colahellenic.ro și să ne urmăriți pe LinkedIn și Facebook.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.