Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coaliția ONGuri pentru Fonduri Structurale solicită publicarea numelor partenerilor din cadrul tuturor proiectelor declarate câștigătoare

0

AM POS DRU pierde din nou din vedere un criteriu important: transparența

Sursa: comunicat de presa Ce-Re

Coaliția ONGuri pentru Fonduri Structurale solicită Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale – Direcția Generală AM POS DRU publicarea numelor partenerilor din cadrul tuturor proiectelor declarate câștigătoare în cadrul apelurilor lansate în 2013. În prezent, listele cu toate aceste proiecte, publicate pe site-ul www.fseromania.ro, conțin următoarele categorii de informații: IDul din ActionWeb al proiectului, titlul, numele solicitantului, punctajul obținut în urma evaluării și bugetul aprobat.

Implementarea activităților finanțate în cadrul POS DRU intră în răspunderea parteneriatului câștigător. Astfel, publicarea numelor tuturor partenerilor implicați în cheltuirea bugetului, mai cu seamă că vorbim de bani publici, trebuie sa fie o informație accesibilă oricui pe site-ul AM POS DRU. De asemenea, ținând cont de dezbaterile lansate anul trecut în jurul felului în care autoritățile publice își selectează partenerii pentru proiecte cu finanțare nerambursabilă, respectarea principiului transparenței este esențială în eliminarea oricăror suspiciuni care ar plana asupra programului operațional.

coalitia ongurilor

Pe www.fseromania.ro, ultimul centralizator care să conțină toate proiectele contractate în cadrul POS DRU, cu numele aplicanților și partenerilor, datează din 07.10.2011. Coaliția ONGuri pentru Fonduri Structurale a trimis azi o solicitare oficială de informații, în baza legii 544, prin care solicită aducerea la zi a acestor informații.

Atragem atenția și pe aceasta cale că efortul depus de Ministerul Fondurilor Europene pentru creșterea gradului de absorbție este încetinit de incapacitatea AM POS DRU de a eficientiza timpii de evaluare a proiectelor și amânarea repetată a lansării apelurilor aferente DMI 6.1 și 6.4. (au fost deja anunțate oficial 3 termene care nu au fost respectate – iulie, septembrie și decembrie 2013). Menționăm că, într-o adresă primită de la MMFPS în data de 11.12.2013, se face următoarea precizare: „Termenul limită propus pentru lansarea cererilor de propuneri de proiecte finanțate din cadrul DMI 6.1. și 6.4. este decembrie 2013”.

Centrul de Resurse pentru participare publică coordonează din 2006 Secretariatul Coaliției ONGuri pentru Fonduri Structurale.

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.