Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coaliția Natura 2000 și Greenpeace România adresează o scrisoare deschisă Președinției și Consiliului Suprem de apărare a Țării cu privire la blocarea funcționării platformei web de control a tăierilor ilegale www.inspectorulpadurii.ro

0

Pădurile fac obiectul securității naționale a României din 2016, odată cu aprobarea Legii nr. 2/2016 pentru completarea art. 3 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României. Astfel, măsurile privind combaterea fenomenului tăierilor ilegale sunt subiect al raportării Guvernului în cadrul ședințelor CSAT.

 1
Atragem atenția că blocajul administrativ care a pricinuit încetarea funcționării web-site-ului www.inspectorulpadurii.ro nu trebuie să fie folosit pentru a sista dezvoltarea SUMAL (Sistem de Urmărire a Materialelor Lemnoase), ori pentru reducerea transparenței activităților de exploatare și transport a lemnului. Menționăm că acest sistem electronic de monitorizare a activităților silvice este fundamental pentru eficiența autorităților de control. De asemenea, trebuie adăugat că în anul 2016, conform datelor oficiale, 42% dintre cazurile de tăieri ilegale investigate de autorități au fost semnalate de cetățeni folosind instrumentele de transparență din cadrul aplicației Inspectorul Pădurii, adică aplicația de mobil Inspectorul Pădurii și componenta web www.inspectorulpadurii.ro.
Considerăm că Guvernul României, prin ministerul de resort, trebuie să-și asume public un plan de acțiune cu termene clare pentru ieșirea din criza pe care au provocat-o. Ministerul Apelor și Pădurilor trebuie să se angajeze că va continua procesul de transparentizare, prin permiterea accesului public la www.inspectorulpadurii.ro, și de implementare a dezvoltărilor și funcționalităților necesare pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale din cadrul SUMAL 2.0.
În acest sens, Coaliția Natura 2000 si Greenpeace Romania au adresat, astăzi, o scrisoare deschisă Președinției și Consiliului Suprem de apărare a Țării, document de mai jos:

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.