Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coaching în … sexualitate

0

În această primăvară se organizează sesiuni de coaching în domeniul sexualității somatice dedicate femeilor. Domeniul de coaching și dezvoltare personală în sexualitate este încă nou în România. Sexualitatea somatică înseamnă abordarea prin prisma corpului și experiențelor somatice (emoțiile care lasă amprente asupra corpului nostru).

vizual sexualitate somatică

Sesiunile, denumite generic „Temple Erotice” de către promotoarea acestui tip de coaching în sexualitate somatică în România, sunt dedicate femeilor cu vârste de peste 26 de ani, interesate să își înțeleagă mai bine propriul corp, să depășească anumite obstacole sau blocaje în acest plan al vieții lor, să-și cultive inteligența erotică sau pur și simplu să își îmbogățească viața personală. Totul într-un cadru protejat și fără expuneri nenecesare.

Un coach în sexualitate somatică în primul rând a lucrat mult la nivel personal, sub îndrumarea unor oameni care au obținut deja certificarea aceasta și care i-au orientat procesul propriu de înțelegere și dezvoltare pe acest plan.

Munca unui sexological bodyworker (denumirea formării prezente) nu presupune actul intim propriu-zis, iar acest lucru trebuie înțeles ca atare. Pe fundamentul unei nevoi personale de dezvoltare, am căutat opțiuni pe care până acum le-am găsit la nivel profesional cât și etic doar în străinătate.

Din această nevoie reală de dezvoltare și creștere armonioasă, am lansat conceptul de coaching în sexualitate somatică în România. Iar pentru început mă adresez femeilor. Această parte a vieții noastre poate fi dezvoltată cu seriozitate și respect, într-un cadru adecvat.” – Liana Buzea, inițiatorul coaching-ului în sexualitate somatică în România

Obiectivul unui program de coaching în sexualitate somatică îl constituie dobândirea unor cunoștințe generale despre sexualitate și erotic, înțelegerea tipologiilor cu care ne putem întâlni, credințelor pe care le avem în acest domeniu, emoțiilor care ne ghidează cât și a manifestărilor fizice (proprii sau ale partenerului).

Formatul unui program de coaching în sexualitate somatică, „Templu Erotic” este cel de livrare a conținutului teoretic și aplicații practice pe parcursul unui weekend, în grup de maximum 6 participante, urmat de o conferință telefonică de grup. Atât înaintea cât și după încheierea unui templu, participantele primesc teme de lucru acasă. Temele vor conține explorare emoțională cât și tehnici practice pe care participantele sunt invitate să le învețe și să le aplice, fie pe cont propriu, fie alături de partenerii lor.

Participarea la temple nu presupune comportament inadecvat și nici expunere de orice fel (fizică, emoțională etc.) Totul este realizat într-un cadru sigur, discret și protejat. De altfel, inițiatoarea coaching-ului în sexualitate umană încurajează femeile să învețe într-un spațiu propice, fie cu propriul partener, fie singure, fără afișarea vieții lor intime și fără interacțiunea cu oameni, situații sau experiențe nepotrivite lor.

Sesiunile de coaching în sexualitate somatică reprezintă un prim pas pe calea propriei dezvoltări intime, pentru primirea unei educații reale în acest sens (care poate a lipsit în adolescență) sau o ocazie de rafinare a unor aspecte legate de propria sexualitate. Acestea nu sunt ședințe de consiliere și nici terapie de specialitate.

Mai multe detalii despre program: www.lianabuzea.ro/temple

Mai multe detalii despre inițiator: http://lianabuzea.ro/ro/descriere_liana_buzea/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.