Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clujul se conectează la jurnalismul pentru comunitate

0

Întâlnirile de comunitate “Café Journalism for Justice” organizate de Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile continuă miercuri, 16 decembrie, de la ora 17 la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) în sala T1 (clădirea nouă, Str. Minerilor, nr. 85.) unde discuțiile se vor concentra în jurul jurnalismului pentru comunitate.

Afis_CafeJ4J

Participanții la eveniment vor explora caracteristicile practice ale jurnalismului pentru comunitate din trei perspective: jurnalismul comunitar, jurnalismul participativ și advocacy journalism, alături de trei guest-speakeri,  Dr. Adela Fofiu, Lect. Dr. Radu Meza, Asist. Dr. Constantin Trofin, profesori în cadrul secției de Jurnalism a FSPAC.

„Credem că jurnalismul pentru comunitate are puterea de a strânge oamenii în jurul unei idei și de a genera acțiune solidară, astfel, în cadrul acestei întâlniri, ne propunem să aducem în dezbatere realități identificate de tinerii jurnaliști comunitari în documentarea pe teren, ce vor fi abordate practic prin perspectivele introduse de cei 3 invitați. Vom marca împreună cu cei prezenți Ziua Internațională a Solidarității Umane, într-un eveniment ce promovează jurnalismul responsabil față de comunitate.” (A. Cordoș)

Persoanele interesate să participe sunt rugate să-și confirme prezența la adresa asociatiagofree@gmail.com.

Evenimentele ”Cafe Journalism for Justice” fac parte din proiectul “Jurnaliști Comunitari pentru Solidaritate Socială: StReEt”, finanțat prin Fondul ONG în România în care 20 de tineri învață să folosească jurnalismul comunitar ca metodă de implicare activă, identificând, documentând și redând – în spiritul solidarității sociale și combaterii discursului instigator la ură – realitățile populației din mediul rural afectate de inegalități sociale, nedreptăți sociale sau excluziune, cât și exemple pozitive identificate în comunitățile multietnice din județele Cluj, Alba, Sălaj și Mureș.

Munca tinerilor jurnaliști comunitari se va reflecta prin materiale jurnalistice realizate în urma documentărilor pe teren, prin care se vor aduce în atenția publicului larg situațiile de injustiție cu care se confruntă oamenii din „comunitățile StReEt”, cât și a autorităților locale care pot interveni la nivel local/județean/regional pentru a produce o schimbare în aceste comunități.

StReEt este un proiect implementat de Asociația Go Free împreună cu partenerii Asociația Studenților Romi „Romano Suno”, RomâniaPozitivă și BuzzNews, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Despre autor

avatar

Go Free este o redacție independentă de tineri, din Cluj-Napoca, care promovează jurnalismul cetățenesc ca metodă de implicare în comunitate. Revista Go Free este o publicație online în care sunt abordate subiecte precum activism civic, democrație participativă, multiculturalism, educație nonformală, drepturile omului, bună guvernare.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.