Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: Tinerii analizează eficiența politicilor publice

0

În perioada 11-14 Decembrie 2014 la Cluj Napoca, Consiliul Tineretului din România va organiza conferința „Tinerii, între drepturi și autonomie” la care vor participa reprezentanți ai organizațiilor care lucrează cu tinerii din întreaga țară. Vor fi dezbătute și stabilite prioritățile pentru mișcarea de tineret din perioada următoare și de asemenea vor fi pornite noi colaborări regionale și naționale.

În descrierea conferinței sunt subliniate principalele teme de discuții și provocări la care participanții vor răspunde: „Orice tânăr ar trebui să poată să fie activ în societate și să profite de oportunitățile acesteia. Fie că vorbim de găsirea unui loc de muncă, participare la viața democratică, menținerea unui stil de viață sănătos, accesul la o locuință sau accesul la evenimente culturale și sociale, tinerii trebuie să ajungă să își ia viața în propriile mâini. Statul are un rol major în acest proces. Care dintre măsurile sale au cu adevărat un impact pozitiv? Care dintre ele sunt inaplicabile sau chiar dăunătoare? Ce altceva mai trebuie făcut?”

Autoritățile publice cu atribuții în domeniu sunt și ele invitate să participe la activitățile conferinței, să prezinte acțiunile pe care le desfășoară deja și să caute, alături de reprezentanții organizațiilor de tineret, cele mai bune soluții.

Orice organizație care lucrează cu tinerii poate să aplice pentru un loc în cadrul conferinței până în data de 8 Decembrie accesând pagina web a Consiliului Tineretului din România (www.ctr.ro), urmând ca rezultatele selecției să fie anunțate pe 9 Decembrie. Pentru mai multe informații, puteți contacta echipa CTR, pe adresa de email office@ctr.ro.

„Problema autonomiei tinerilor a intrat în atenția tuturor în special în perioada crizei economice, criză care a lovit foarte puternic tinerii și a condus la un șomaj extrem de mare în toată Europa. Bineînțeles, problema nu vizează doar locurile de muncă ci și accesul la educație, sănătate și chiar și la participarea civică și politică. În același timp, unele grupuri sociale au fost afectate mai mult decât altele. În cadrul conferinței vrem să creăm o imagine cât mai clară asupra șanselor tinerilor de a trăi o viață autonomă și a măsurilor suplimentare care trebuie luate, urmând ca cele mai importante concluzii să devină și priorități ale Consiliului Tineretului din România pentru următorii doi ani.” – Mihai Dragoș, preșeidnte CTR

Conferința este cofinanțată de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și de Ministerul Tineretului și Sportului și este susținută de programul „Cluj – Capitală Europeană de Tineret 2015” gestionat de federația SHARE Cluj Napoca.

header ctrConsiliul Tineretului din România (CTR) este reprezentantul tinerilor din România la nivel național și membru cu drepturi depline în Forumul European de Tineret (en. European Youth Forum), fiind alcătuit din 19 membri structuri federative, fiecare având între 5 și peste 80 de organizații membre. CTR este persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, neguvernamentală şi autonomă, constituită prin asocierea liberă a structurilor neguvernamentale de/pentru tineret interesate care îndeplinesc condiţiile prevăzute în Statut și în Regulamentul de Organizare și Funcționare, în conformitate cu prevederile OG nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii,aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005.

Pagina web oficială a Consiliului Tineretului din România este www.ctr.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.