Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: Talentul depășeste orice barieră la ediția a VII-a a Festivalului Miraje

0

 A VII-a ediție a Festivalului Cultural Miraje se va derula la Cluj-Napoca în perioada 7-10 aprilie 2014. Pe lângă spectacolele de dans, teatru și muzică de la Casa de Cultură a Studenților și Sala Auditorium Maximum, festivalul include și evenimente speciale: cafeneaua pe întuneric, ateliere de teatru, dans, muzică și dezbateri. Seara de 9 aprilie aduce pe scena Mirajelor un concert cu trupa Semnal M la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

miraje cluj

Fondat în 2008, la inițiativa unor tineri de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca și a unor voluntari ai programului YouthBank Cluj, Festivalul Cultural Miraje contribuie la integrarea în comunitate a tinerilor cu dizabilități prin intermediul teatrului, muzicii și dansului.

“Eforturile acestor tineri de a construi un eveniment în care să se regăsească alături, pe scenă, dincolo de barierele sociale și prejudecată legată de persoanele cu deficiențe, au condus la rezultate extraordinare: sute de copii de la școli speciale și de la școli de masă au dovedit preocupări comune, abilități și aptitudini sensibil egale și le-au prezentat în fața a mii de spectatori în cele șașe ediții de până acum.” (Liana Mureșan, Club Lions Genesis).

VEZI PROGRAMUL: Program – Festival Cultural Miraje 2014

Anul acesta peste 150 de elevi de la școlile speciale din Arad, București, Bistrița, Cluj-Napoca, Pașcani, Simeria, Zalău, dar și de la școlile de masă din Cluj-Napoca vor urca pe scena Mirajelor pentru a susține momente de teatru, dans și muzică și a dovedi că munca și talentul pot depăși orice bariere.

“Festivalul m-a făcut să mă simt foarte bine, așa am reușit să-mi depășesc emoțiile și am fost plăcut impresionat de reacția publicului fapt care ne-a făcut să ne bucurăm din plin de ceea ce facem.” (Mureșan Bogdan Mihai, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca)

Ediția a VII-a a Festivalului Cultural Miraje își propune să fie cât mult mai interactivă și să crească gradul de conștientizare a publicului larg legat de potențialul tinerilor cu dizabilități.

Motiv pentru care anul acesta pe lângă spectacole de teatru, dans și muzică, agenda festivalului cuprinde și evenimente speciale. Unul dintre aceste evenimente este „Cafeneaua pe întuneric”, unde preț de câteva ore clienții vor fi serviți de barmani nevăzători și vor experimenta pentru câteva clipe cum e să fii nevăzător. Cafeneaua The Londoner va găzdui evenimentul în data de 8 aprilie, de la ora 19.00.

Timp de două zile în 8 și în 10 aprilie la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca se vor derula Atelierele Miraje, unde liceenii clujeni sunt asteptați să încerce noi forme de exprimare prin atelierele de teatru, dans și muzică.

Casa de Cultură a Studenților va găzdui prima seară de spectacole, începând de la ora 17.00. Timp de 3 ore, tineri de la școlile speciale din țară și normale din Cluj-Napoca vor juca teatru, vor dansa pe ritmuri de muzică populară și modernă și vor încânta publicul cu recitaluri de chitară. La finalul serii de la ora 20.00 trupa Semnal M va susține un concert.

A doua a zi a spectacolului va avea loc la Sala Auditorium Maximum, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Un moment special al zilei va fi recitalul la pian al lui Antonio, elev la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca.

“Prin aceste spectacole încercăm să schimbăm prejudecățile care totuși mai dăinuie societatea noastră despre ceea ce pot și ceea ce sunt persoanele cu dizabilități în țara noastră. Deci e o poarta deschisă spre integrare, spre cunoaștere, spre a ne câștiga un loc demn în această societate atât de zbuciumată și de greu de învins.” (Silviu Vanda, director-adjunct Liceul pentru Deficienți de Vedere, Cluj-Napoca)

Pentru că ne dorim să vină un public cât mai numeros și cât mai divers intrarea la toate evenimentele din cadrul Festivalului Cultural Miraje este liberă.

În primele 6 ediții, 2.000 de tineri au urcat pe scenă în cadrul a 120 de spectacole de teatru, muzică și dans, în fața a peste 6.000 de spectatori.

Festivalul Cultural Miraje este organizat de Asociația Management ++, în parteneriat cu YouthBank Romania (youthbank.ro), Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca (ldv.ro) și Clubul Lions Genesis, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret in Acțiune.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.