Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: Şi nouă ne pasă! de cei 58.013 copii abandonați din România

0

Şi nouă ne pasă! de cei 58.013 copii abandonați din România

“Alianța România fără Orfani“ organizează în perioada 5-7 Noiembrie 2015 la Cluj-Napoca cea de-a doua ediție a întâlnirii naționale a organizaţiilor şi persoanelor care lucrează sau sunt interesate de copiii aflaţi în dificultate.

ROMANIA FARA ORFANI
Printre invitaţi, se numără domnul Daniel Vasile, Secretar de Stat, Preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Rromi, doamna Claudia Boghicevici, Deputat în Parlamentul României, doamna Florica Cherecheş, Deputat în Parlamentul României, precum şi Don Lothrop, fost partener în conducerea Delphi Ventures implicat în mai multe acțiuni de caritate în România.

Evenimentul, organizat la Hotelul Napoca din Cluj, în preambulul Duminicii Orfanului, sărbătorită în acest an pe data de 8 noiembrie la nivel mondial, își dorește să inspire, să încurajeze și să instruiască persoanele care lucrează cu copiii aflați în dificultate din România.

La eveniment și-au anunțat participarea peste 200 de participanţi, printre care părinți adoptivi, asistenți maternali și sociali, lucrători în ONG-uri, angajați şi directori ai DGASPC, clerici dar și parlamentari, cu toții interesați atât de descoperirea a noi modalități de îmbunătățire a relațiilor cu copiii cât și de legislația din domeniu.

Pe lângă dezbateri legate de posibilitățile de colaborare între Stat și organizațiile nonguvernamentale, programul conține 13 workshop-uri pe diferite teme susținute de specialiști naționali și internaționali printre care se numără Dr. Anamaria Balla – Psihoterapeut Cognitiv – Comportamental, Corina Caba de la Fundația “Casa Sper” prin care și-au găsit familii peste 400 de copii, dar şi Janet Feavel – Maseor Terapeutic Licențiat si Terapist Nutriționist Practician.

De asemenea, participanții vor putea participa la un concert și expoziții de artă, prezentate de Cristi Cazacu și sculptorul Liviu Mocan dar vor putea asculta în premieră și povești de succes din acest domeniu atât de sensibil al copiilor abandonați.

Despre Alianța România fără Orfani

Alianța România fără Orfani reunește organizații nonguvernamentale și religioase, firme, persoane publice și private având ca scop mobilizarea societății înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate.

Alianța România fără Orfani oferă servicii și soluții practice în vederea satisfacerii interesului superior al copilului aflat în dificultate, înțeles ca apartenență la o familie care să îl iubească și să îi împlinească nevoile materiale, emoționale și spirituale.

Membrii Alianței sunt persoane și organizații ce s-au devotat slujirii nevoilor fizice, psihice și spirituale ale copiilor aflați în dificultate, serviciile acestora incluzând adopția, plasamentul familial, asistența maternală, consilierea și prevenirea abandonului.

Printre ambasadorii Asociației se numără Florica Cherecheș, Deputat Parlamentul României precum şi Loredana & Bodo (Proconsul).

Alianţa România Fără Orfani
www.romaniafaraorfani.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.