CLUJ: Open Stage Contest la Jazz in the Park, ediția a doua

0

Trupele de amatori din țară se pot înscrie până în 30 iunie.

Trupa câștigătoare va primi premii de 1.000 de euro și va deschide ediția din 2015 a Jazz in the Park.

Jazz in the Park, primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile orașului, anunță un concurs dedicat amatorilor, care se va desfășura în cadrul celei de-a doua ediții – 4-6 iulie.

„Prin acest concurs dorim să promovăm talente locale, iar Jazz in the Park să devină o rampă de lansare pentru muzicienii amatori. Nu există limită de vârstă pentru cei înscriși, deoarece vrem să încurajăm toți iubitorii jazz-ului”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

Sunt așteptate să se înscrie în concurs trupe de amatori de jazz din România care doresc să se afirme pe piața muzicală din țară. Sunt acceptate toate variațiile de jazz cu influențe – jazz clasic, nu jazz, fusion jazz, acid jazz, jazz covers etc., precum și blues.  Juriul va desemna cea mai bună trupă, care va câștiga premii în valoare de 1.000 euro și șansa de a deschide ediția a III-a festivalului Jazz in the Park.

Doritorii sunt așteptați să trimită o înregistrare sau un link cu o înregistrare la adresa play@jazzinthepark.ro până în 30 iunie, ora 23.59. Pe baza demo-ului, vor fi selectate 10-14 trupe, care vor intra în finala concursului, ce se va desfășura în 5-6 iulie, pe scena special amplasată în Iulius Parc. În finală, fiecare trupă va avea la dispoziție 25 de minute pentru un mini-recital prin care va încerca să convingă jurul. În fiecare zi vor fi programate 5-7 audiții, cu participarea liberă a publicului. La finalul audițiilor, juriul va decide trupa câștigătoare, ce va fi anunțată înainte de ultimul concert al festivalului – în 6 iulie. Vor fi punctate următoarele elemente ale mini-recitalului: virtuozitatea interpretării; contextul în care artiștii s-au apucat de muzică; prezența scenică; comunicarea cu publicul; originalitate.

Participarea la concurs este gratuită, iar organizatorii vor asigura sonorizarea aferentă fiecărei trupe. Regulamentul și mai multe informații sunt disponibile pe site-ul festivalului, www.jazzinthepark.ro

Primele nume anunțate pentru Jazz in the Park 2014 sunt Mélanie Pain, Luz Azul, Moonlight Breakfast, Jazzybit și Jazzybirds, cărora li se vor adăuga în perioada următoare și alte trupe confirmate.

Jazz in the Park 2014

Jazz in the Park este un eveniment organizat de agenția Fapte, care activează în domeniile cultural și educațional. Activitatea Fapte a început în 2006, cu organizarea de evenimente de carieră prin intermediul cărora tinerii să-și descopere vocația. Au fost dezvoltate apoi mai multe proiecte culturale, menite să ofere comunităților perspective noi și să le crească în acest fel capacitatea de a lua decizii mai bine pentru toți. Alături de Jazz in the Park, Fapte organizeazăTârgul de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România, și Photo România Festival, cel mai mare festival de gen din Europa de Est.


site:
http://www.jazzinthepark.ro/
facebook:
https://www.facebook.com/jazzintheparkromania

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.