Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ NAPOCA: Civic Vox – un proiect inedit pentru a da voce ONG-urilor

0

Odată cu începerea toamnei, IAA Young Professionals Cluj dă startul celei de-a II-a ediții a proiectului Civic Vox, dedicat ONG-urilor.

Asociația tinerilor profesioniști în marketing și comunicare, IAA YP Cluj relansează proiectul Civic Vox cu sloganul “Dă voce ONG-urilor”. Scopul proiectului este să aducă ONG-urile la un alt nivel  de conștientizare a nevoilor de comunicare către publicul țintă, dar și către partenerii lor. În esență, IAA YP Cluj invită aceste organizații la un eveniment în cadrul căruia se va pune accent pe aspectele practice ale strategiei de marketing și comunicare. În plus, ONG-urile vor avea oportunitatea de a concura pentru a obține un plan de comunicare realizat de membrii IAA YP Cluj pentru o campanie proprie.

civic-vox-da-voce-ongurilor-1-638

Ideea unui asemenea eveniment a luat naștere în urma dorinței IAA YP de a da o mână de ajutor asociațiilor care aduc societății nenumărate beneficii prin proiectele lor, dar care, de multe ori rămân în umbră din cauza lipsei de resurse, personal specializat și implicit de buget. Un plan de comunicare bine pus la punct, sau chiar și câteva acțiuni simple, poate aduce în atenția publicului inițiative remarcabile și pot face diferența între o campanie socială cunoscută doar de un grup mic de oameni și una de success, sprijinită la nivel local, și de ce nu, la nivel național.

Ca și noutate față de ediția precedentă, speakerii invitați vor fi atât reprezentanți ai zonei non-profit cât și reprezentanți CSR din mediul business. Din zona non-profit sunt invitați Valentin Vesa, inițiatorul proiectului ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi în România, Răzvan Cherecheș, Executive Director al Center for Health Policy and Public Health, Katie Rizvi, fondator și CEO Asociația Little People România și Clubul Temerarii. Din partea mediului de business Andreea Nicoleta Deliu, Head of Corporate Communication and Community Affairs Department la BCR va aduce perspectiva celor din companii care dau undă verde sponsorizărilor pentru ONG-uri.

“Este o onoare să avem ca speakeri în cadrul CivicVox oameni cu asemenea pachet de cunoștințe și experiență. ONG-urile participante vor putea afla secretele din spatele unor campanii de succes, dar și motivele pentru care companiile decid să se implice într-un proiect. CivicVox este un proiect drag pentru întreaga asociație IAA YP pentru că ne ajută să ne depășim limitele și să creștem mediul de marketing clujean împărtășind din experiența proprie și altor ONG-uri,” spune Teodora Aușan, managerul proiectului.

Evenimentul CivicVox va avea loc pe data de 24 Septembrie, începând cu ora 18:00 la International Ballroom. Participarea la acest eveniment este gratuită şi face exclusiv pe bază de înscriere în limita locurilor disponibile, până în data de 22 Septembrie 2014. Informații adiționale se pot obține de pe pagina web IAA YP România: http://bit.ly/civic-vox-2014. Civic Vox este organizat cu sprijinul BCR, International Ballroom, Hotel Capitolina, Hotel Capitol, Dan Mureșan Photography, Starbucks, Transylvania College, JCI Cluj, Impress, Rayssa, ASM Cluj.

IAA Young Professionals Cluj reprezintă un program internaţional al International Advertising Association care reuneşte tineri profesionişti din domeniul MarCom. În România există în prezent 2 filiale, la Bucureşti şi la Cluj-Napoca (începând din 2009). Proiecte IAA YP Cluj 2012-2013: “Cum comunică ONG-urile?”, “ARTvertising”, “Marketing Tribe”, “Marketing după perdea” și Client Centric.

afis 24 sept

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.