Clubul Rotary București Cișmigiu împreună cu Societatea Română de Cardiologie si Fundația Română a Inimii,  continuă programul “Promenada Inimilor 2023”,cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

0

Clubul Rotary București Cișmigiu co-organizează în București și în 2023 programul „Promenada Inimilor”, proiect care își propune promovarea unui stil de viață sănătos, prin realizarea unui traseu de plimbare accesibil tuturor vârstelor, reamintind că activitatea fizică de minim 30 de minute pe zi este cel mai bun mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare. 

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dragoş Vinereanu- Preşedintele Fundatiei Romane a Inimii.

Lansarea acțiunii din acest an are loc în data de 1 Octombrie 2023 ora 14:00, prin organizarea unei plimbări în grup, la care este invitat să participe publicul de toate vârstele. Traseul din București se va desfășura în parcul Herăstrău, va începe din dreptul intrării Charles de Gaulle și se va încheia la Monumentul Eroilor Marinari.

Program inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător și printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta contra bolilor cardiovasculare. În acest an s-au alăturat inițiativei “Promenada Inimilor” 38 de orașe din Romania și Republica Moldova.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.