Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Climb Again – O noua miscare in Romania pentru copiii cu nevoi speciale!

0

In premiera in Romania copiii cu dizabilitati vor participa la o competitie sportiva de escalada: “Trofeul Vertical Spirit pentru escalada pentru copii si junior” ce va avea loc la sala de escalada Vertical Spirit din Bucuresti, in data de 8 Martie 2014. 

climb

Din toamna anului 2013, Asociatia Club Sportiv Climb Again promoveaza si sustine practicarea escaladei in randul copiilor si tinerilor cu nevoi speciale din Bucuresti. Astfel a fost formata o echipa de aproximativ 8 copii cu dizabilitati: autism, hipoacuzie si deficiente de vedere ce vor participa la prima lor competitie sportiva de acest gen. Invitatia de participare la campionat a fost primita cu incantare de parinti si de copii, deopotriva. Prin escalada, ei dovedesc ca isi depasesc limitele si ca pot face lucruri la fel ca si ceilalti copii de varsta lor.

Scurt istoric al miscarii Climb Again:
CLAUDIU MIU, initiatorul miscarii Climb Again a fost campion National, Balcanic, participant in circuitul Cupei Mondiale de Catarare, desemnat sportivul anului 2010, de catre Federatia Romana de Alpinism si Escalada. In 2010 s-a imbolnavit si a trebuit sa renunte la catarat si la toate activitatile din viata de zi cu zi. Dupa 3 ani de zile de suferinta si lupta cu boala, minunea s-a intamplat si a inceput są se catere din nou (CLIMB AGAIN), chiar daca au ramas urme si o oarecare dizabilitate. Pentru ajutorul primit de la Dumnezeu si de la prieteni (multi cataratori) el s-a hotarat sa dea mai departe putin din darurile primite si nu la oricine ci la cei care au cea mai mare nevoie de ajutorul lui, copii si adulti cu dizabilitati. Despre el, puteti citi si aici: www.helpclauclimbagain.com.

Claudiu a inceput sa lucreze cu copiii si tinerii cu nevoi speciale din Bucuresti in luna octombrie 2013 iar in luna ianuarie 2014 a infiintat Asociatia Club Sportiv Climb Again. Pana in prezent 90 de copii si tineri cu diferite dizabilitati au participat gratuit la cursuri de escalada; Claudiu impreuna cu alti cataratori din echipa Climb Again au format un grup de 12 copii si tineri care se antreneaza saptamanal. In premiera opt copii cu autism, hipoacuzie si deficiente de vedere vor participa sambata la competitia nationala” “Trofeul Vertical Spirit pentru escalada sportiva pentru copii si juniori” ce va avea loc la sala de escalada Vertical Spirit din cartierul Baicului in data de 8 Martie 2014.

Asociatia Club Sportiv Climb Again- infiintata in ianuarie 2014, este o asociatie non profit cu sediul in Bucuresti. Misiunea Asociatiei Club Sportiv Climb Again este de a incuraja si sustine copiii, tinerii si adultii cu dizabilitati fizice si intelectuale sa practice escalada ca o metoda de dezvoltare a abilitatilor de viata si reintegrare sociala. Pentru mai multe informatii despre activitatile Asociatiei Club Sportiv Climb Again vizitaţi:

https://www.facebook.com/ClimbAgain;
Stirile ProTV

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.