Climb Again – O noua miscare in Romania pentru copiii cu nevoi speciale!

0

In premiera in Romania copiii cu dizabilitati vor participa la o competitie sportiva de escalada: “Trofeul Vertical Spirit pentru escalada pentru copii si junior” ce va avea loc la sala de escalada Vertical Spirit din Bucuresti, in data de 8 Martie 2014. 

climb

Din toamna anului 2013, Asociatia Club Sportiv Climb Again promoveaza si sustine practicarea escaladei in randul copiilor si tinerilor cu nevoi speciale din Bucuresti. Astfel a fost formata o echipa de aproximativ 8 copii cu dizabilitati: autism, hipoacuzie si deficiente de vedere ce vor participa la prima lor competitie sportiva de acest gen. Invitatia de participare la campionat a fost primita cu incantare de parinti si de copii, deopotriva. Prin escalada, ei dovedesc ca isi depasesc limitele si ca pot face lucruri la fel ca si ceilalti copii de varsta lor.

Scurt istoric al miscarii Climb Again:
CLAUDIU MIU, initiatorul miscarii Climb Again a fost campion National, Balcanic, participant in circuitul Cupei Mondiale de Catarare, desemnat sportivul anului 2010, de catre Federatia Romana de Alpinism si Escalada. In 2010 s-a imbolnavit si a trebuit sa renunte la catarat si la toate activitatile din viata de zi cu zi. Dupa 3 ani de zile de suferinta si lupta cu boala, minunea s-a intamplat si a inceput są se catere din nou (CLIMB AGAIN), chiar daca au ramas urme si o oarecare dizabilitate. Pentru ajutorul primit de la Dumnezeu si de la prieteni (multi cataratori) el s-a hotarat sa dea mai departe putin din darurile primite si nu la oricine ci la cei care au cea mai mare nevoie de ajutorul lui, copii si adulti cu dizabilitati. Despre el, puteti citi si aici: www.helpclauclimbagain.com.

Claudiu a inceput sa lucreze cu copiii si tinerii cu nevoi speciale din Bucuresti in luna octombrie 2013 iar in luna ianuarie 2014 a infiintat Asociatia Club Sportiv Climb Again. Pana in prezent 90 de copii si tineri cu diferite dizabilitati au participat gratuit la cursuri de escalada; Claudiu impreuna cu alti cataratori din echipa Climb Again au format un grup de 12 copii si tineri care se antreneaza saptamanal. In premiera opt copii cu autism, hipoacuzie si deficiente de vedere vor participa sambata la competitia nationala” “Trofeul Vertical Spirit pentru escalada sportiva pentru copii si juniori” ce va avea loc la sala de escalada Vertical Spirit din cartierul Baicului in data de 8 Martie 2014.

Asociatia Club Sportiv Climb Again- infiintata in ianuarie 2014, este o asociatie non profit cu sediul in Bucuresti. Misiunea Asociatiei Club Sportiv Climb Again este de a incuraja si sustine copiii, tinerii si adultii cu dizabilitati fizice si intelectuale sa practice escalada ca o metoda de dezvoltare a abilitatilor de viata si reintegrare sociala. Pentru mai multe informatii despre activitatile Asociatiei Club Sportiv Climb Again vizitaţi:

https://www.facebook.com/ClimbAgain;
Stirile ProTV

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează