Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Classic Rock Meets Contemporary Classics. Turneul Național ”Legends”  în 12 orașe din România

0

Asociația Art&Co și partenerii vă prezintă un nou proiect muzical:

Classic Rock Meets Contemporary Classics. Turneul Național ”Legends”  în 12 orașe din România

Flautistul Matei Ioachimescu, împreună cu PERCUSSIONescu (Irina Rădulescu – marimbă, Răzvan Florescu – vibrafon) pregătesc Turneul Național “Legends”, proiect în cadrul căruia vor  susține 12 concerte extraordinare, în perioada 26 Martie – 9 Aprilie 2020. Vor demara la Mediaș, urmînd apoi Sibiu, Cluj-Napoca, Gura Humorului, Tecuci, Brașov, Deva, Timișoara, Oradea, Sfântu Gheorghe și București.

“Legends” aduce publicului din România o nouă perspectivă asupra clasicilor muzicii rock, ”trecuți” prin filtrul unor interpreți de muzică clasică, la trei instrumente cu o sonoritate specială. Led Zeppelin, Metallica, Iron Maiden, Aerosmith, Nirvana, Depeche Mode, King Crimson, Deep Purple sunt doar câteva dintre marile ”legende” prezentate într-un program electrizant de cea mai înaltă ținută. Cu un concept în care Classic Rock Meets Contemporary Classics, “Legends” este inovator, atractiv și emoționant depotrivă, fiind dezvoltat împreună cu compozitori contemporani români și străini, pentru o formulă camerală unică în România – flaut, marimbă și vibrafon.

Protagoniștii turneului sunt deja cunoscuți publicului din România în urma unor serii de concerte extrem de iubite și de cerute precum “La Vida Loca”, ”Origins”, ”Romanian Rhapsody”, “Bits of Romanian Beats” sau “Vibraimba”. Este vorba despre flautistul Matei Ioachimescu, artist (re)cunoscut al scenelor internaționale, care, prin interpretarea sa spontană și creativă și prin felul în care transmite emoția  și interacționează cu publicul, este considerat un adevărat ”rockstar” al muzicii clasice. Odată cu acest proiect, Matei Ioachimescu (artist stabilit la Viena), revine pe scenele din România în compania lui PERCUSSIONescu (Irina Rădulescu – marimbă, Răzvan Florescu – vibrafon), un grup cameral original, de excepție, care deja se impune pe scenele internaționale. Împreună, îmbinând creativitatea cu tehnica remarcabilă, cei trei artiști vor explora noi teritorii muzicale în seria de concerte “Legends”, oferind publicului o experiență sonoră complet nouă.

Pe lângă temele muzicale abordate și muzicienii implicați, proiectul aduce împreună și o serie de compozitori naționali și internaționali, făcându-i parte din chiar „legendele” prezentate. Aceștia sunt: Jorge Rojas (compozitor venezuelean, colaborator al celebrei orchestre Simon Bolivar, cunoscut pentru proiectul La Vida Loca, cu lucrări cântate în cele mai importante săli din America Latină), Margareta Ferek-Petric (compozitoare austriaco-croată, director al Music Biennale Zagreb, câștigătoare a Premiului Orașului Viena și a numeroase premii pentru compozițiile sale, lucrări dedicate unor ansambluri și artiștii de renume internațional), Sabina Ulubeanu (compozitoare prolifică, director al InnerSound New Arts Festival, recent prezentă cu lucrarea simfonică #justacomposer în cadrul Festivalului George Enescu 2019), Jacob Elkin (compozitor din New York, prezent în mari festivaluri internaționale de muzică contemporană), Mihai Măniceanu, (compozitor și pianist mult-premiat, profesor asistent la Universitatea de Muzică din București), Gabriel Mălăncioiu (profesor de compoziție la Universitatea de Vest din Timișoara, cu lucrări cântate în toată lumea, de către ansambluri prestigioase) și  Andrei Petrache (Premiul de Creativitate acordat de UNATC și ARCUB în 2018, compozitor și interpret de muzică contemporană dar și de Crossover sau World Music).

Despre artiști:

Matei Ioachimescu – flaut – www.mateiioachimescu.com

PERCUSSIONescu – www.connectarts.ro/proiecte/duo-irina-radulescu-razvan-florescu/

Itinerariul turneului național LEGENDS:

26.3 Mediaș, CASA SCHULLER, ora 19:00 / intrarea liberă

27.3 Sibiu, SALA THALIA  a Filarmonicii de Stat, ora 19:00 / biletele se găsesc la casa de bilete

28.3 Cluj-Napoca, MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE A TRANSILVANIEI, ora 19:00 / biletele se găsesc la agenția de bilete a Filarmonicii de Stat “Transilvania” și pe www.biletmaster.ro (concert organizat de Filarmonica de stat “Transilvania”, în cooperare cu Muzeul de istorie a Transilvaniei)

29.3 Bistrița, SINAGOGA, ora 19:00 / intrarea liberă

31.3 Gura Humorului, CASA DE CULTURĂ, ora 18:00/ intrarea liberă

2.4 Tecuci, ATENEUL TECUCI, ora 19:00 / intrarea pe bază de invitații

3.4 Braşov, CENTRUL CULTURAL REDUTA, ora 19:00 / biletele se găsesc la casieria Centrului Cultural Reduta sau online pe www.eventbook.ro

4.4 Deva, SALA PROARTE a Colegiului Național “Decebal”, ora 19:00 / intrarea pe bază de donații

5.4 Timișoara, SALA MULTIFUNCȚIONALĂ a Consiliului Județean Timiș, ora 19:00

6.4 Oradea, FILARMONICA DE STAT, ora 19:00 / biletele se găsesc la casa de bilete

7.4 Sfântu Gheorghe, CENTRUL DE CULTURĂ ARCUȘ, ora 19:00

9.4 București, TEATRELLI, ora 19:00 / biletele se găsesc online pe www.bilete.ro și la casa de bilete

Mai multe informații pe: www.facebook.com/IoachimescuPercussionescu/

Proiectul “Legends” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Producător: Asociația Art&Co

Parteneri culturali: Primăria Municipiului București,  CREART – Centrul de creație, artă și tradiție al Municipiului București, Teatrelli, Primăria Mediaș, Forumul  Democrat al Gemanilor din România,  Filarmonica de Stat Transilvania, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru cultură Bistrița-Năsăud, Primăria orașului Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului, Fundația Pelin,  Ateneu Tecuci,  Centrul Cultural “Reduta”, Colegiul Național “Decebal” Deva, Lions Club Deva – Sarmizegetusa, Fundația Hațegan, Filarmonica de Stat Oradea, Centrul de Cultură Arcuș.

Partener: Forumul Cultural Austriac București

Un proiect susținut de: Radio România Muzical și Radio România Cultural

Powered by: Tomasi Flöten

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.