City Hackathon: competiția pentru orașe moderne și cetățeni implicați!

0

Autoritățile publice locale mai au mai puțin de două săptămâni pentru a se înscrie la City Hackathon – competiția pentru orașe moderne și cetățeni implicați!

20287050_1906970986237877_5596117090945561411_o

Proiectul City Hackathon invită autoritățile publice să se înscrie pentru a organiza, împreună cu experți în domeniu, un hackathon urban pentru a rezolva probleme concrete din oraș. Ideile bune care pot schimba comunități vor fi propuse de cetățeni și selectate de un juriu format din arhitecți, urbaniști, experți în domeniul IT și dezvoltare comunitară. În sprijinul cetățenilor vom aduce o echipă suport și o finanțare de 2000 de Euro pentru implementare.

Proiectul este implementat de Centrul pentru Dezvoltare Urbană și Teritorială, prin Fondul pentru Inovare Civică, program al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.

City Hackathon își propune să transforme modul în care orașele românești își rezolvă problemele, facilitând comunicarea dintre comunitate și autoritățile locale și implicând activ cetățenii în identificarea de soluții bazate pe noile tehnologii, punând bazele unei comunități angajate civic, care să promoveze ulterior soluții inovatoare la probleme urbane.

City Hackathon este o competiție deschisă tuturor orașelor din România. Înscrierile se realizează în două etape: apelul de candidatură pentru orașele interesate de organizarea Hackathonului și selectarea orașului în care va avea loc competiția și, ulterior identificarea participativă a provocărilor urbane în cadrul unor ateliere de lucru care vor fi organizate în comunitate.

În urma consultărilor, va fi organizat un apel public prin care cetățenii se pot înscrie într-una din echipele de la Hackathon, lucrând alături de o echipă suport de IT, urbaniști și arhitecți.

Soluțiile propuse pot include platforme sau aplicații pentru rețele sociale, informare publică, platforme de vizualizare a datelor deschise, aplicații online sau mobile. Scopul final este de a răspunde unei nevoi a comunității și de a facilita dialogul cetățenilor cu administrația publică.

Autoritățile publice se pot înscrie în concurs accesând formularul online (https://goo.gl/forms/KIXoIpIgyYsVSudt2 ).

Pentru informații suplimentare puteti contacta echipa de proiect la hack@cdut.ro.

Calendarul City Hackathon:

  • 1 august – 11 septembrie: înscriere orașe
  • 11 septembrie – 15 septembrie: jurizare
  • 15 septembrie: anunțare oraș selectat
  • 20 septembrie – 29 septembrie: consultări publice
  • Octombrie : organizare Hackathon

https://www.facebook.com/cityhackathon/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.