Cititorii au ales superscrierea: cea mai votată lucrare de non-ficțiune din ultimele 8 luni

0

Fundaţia Friends For Friends (FFFF) și juriul concursului Superscrierea Cititorilor au anunțat miercuri, 25 iunie, câștigătorii: Andreea Giuclea și Ana Maria Ciobanu. Premierea a fost făcută în cadrul unui eveniment, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

foto castigatoare

Andreea Giuclea este autoarea lucrării câștigătoare, „Campioana fiecărui punct” (publicată în Decât o Revistă), iar Ana Maria Ciobanu este cititoarea care a propus textul în concurs. Cu susținerea Orange România – partener principal al competiției și susținător al poveștilor puternice – autoarea a primit 300 de euro, iar cititoarea, un Samsung Galaxy Core 4G. Au mai oferit premii: Editura Humanitas, Editura Publica și Tea Forte România.

Câștigătorii au fost aleși de juriu, dintr-un top 10 lucrări stabilit de public prin vot. Au fost înscrise peste 100 de articole care au adunat în total peste 5000 de voturi.

 “Mă bucură mult acest premiu, mai ales pentru că vine din partea cititorilor, cărora le mulțumesc pentru încredere și încurajări. Sunt fericită că povestea Simonei Halep a fost citită de mulți oameni, care apoi mi-au scris și m-au felicitat, și asta, pentru mine, e cea mai importantă recunoaștere”, declară Andreea Giuclea, autoarea textului câștigător.

Superscrierea Cititorilor este o competiție aflată anul acesta la ediția a doua și face parte din proiectul Premiile Superscrieri – de data aceasta publicul a fost cel care a înscris texte de non-ficțiune pe care le consideră valoroase.

“Am mai zis și o să repet: e important să le mulțumim celor care scriu bine. E important să mulțumim celor care ne dau ceva cumsecade de citit- ceva care ne-a plăcut, ne-a emoționat, ne-a enervat, ne-a mirat, ne-a îngrijorat, ne-a pus pe gânduri. Superscrierea Cititorilor are rolul de a oferi cititorilor posibilitatea de a face remarcate astfel de texte mulțumind în același timp autorilor lor. Este o ocazie extraordinară de a pune în valoare texte bune. Anul viitor sperăm să fie texte și mai bune și cititori și mai pretențioș”, a declarat Monica Jitariuc, jurat.

Prin participarea la Superscrierea Cititorilor, cititorii au avut șansa să încurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului în care sunt relatate evenimentele în România.

Juriul Cititorilor a fost compus din 16 profesioniști din diverse domenii, care pun preț pe realitatea prezentată prin povești bine scrise: Alex Ciucă, Alex Gâlmeanu, Ana Glavce, Andreea Burlacu, Ariel Constantinof, Bogdana Butnar, Cristian Neagoe, Cristi China, Corina Vasile, Elena Cîrîc, Luiza Vasiliu, Mădălina Uceanu, Monica Jitariuc, Veronica Dogaru, Vlad Tăușance și Vlad Stroescu.

 

“Nu tot ce se scrie merită citit, desigur, dar devine din ce în ce mai greu să găsești perlele din ocean. […] Concursul ăsta e important, deși e și el tot o perlă într-un ocean. Și, dragi cititori, câți mai sunteți, să știți că exact aceeași responsabilitate copleșitoare e și pe umerii dumneavoastră. Tratați-o cu seriozitate și nu cumva să vă opriți din citit. Sunteți foarte prețioși”, a declarat Vlad Stroescu, membru al juriului.

În lista partenerilor care susțin Superscrierea Cititorilor se numără:

Partener principal: Orange România

Sponsori: Editura HumanitasEditura PublicaTea Forte România și Friends Advertising.

Parteneri media: HotnewsȘapte SeriDilema VecheBeau MondeCosmopolitanMarie ClaireEsquireDecât o RevistăIqadsRomânia PozitivăBookblog.ro, Igloo Media.

Pentru mai multe detalii despre Superscrierea Cititorilor și Premiile Superscrieri explorați:

http://ffff.ro/superscriereacititorilor. Mai multe detalii despre premiere, cât și pentru o listă de câteva recomandări de lucrări înscrise în concurs, aflate printre preferințele juraților, găsiți aici: http://ffff.ro/noutati/10132-superscrierea-cititorilor-castigatori/.

Fundația Friends For Friends a început deja pregătirile pentru competiția mare, adresată autorilor de non-ficțiune – Premiile Superscrieri, ediția a patra, care va începe la toamnă.

foto premiere (2)

#Despre Fundaţia Friends For Friends și Premiile Superscrieri

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale. Cu un istoric la primele 3 ediții de aproape 1000 de lucrări înscrise, cu peste 50 de câștigători și premii în valoare totală de peste 15 000 de euro, competiția își propune să încurajeze în România acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini.

Fundația Friends For Friends (FFFF) susține creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității, expoziția Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF – peste 1600 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri. FFFF a fost fondată de agenția Friends Advertising, aceasta fiind și principalul susținător și finanțator al fundației.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează