Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cititorii au ales superscrierea: cea mai votată lucrare de non-ficțiune din ultimele 8 luni

0

Fundaţia Friends For Friends (FFFF) și juriul concursului Superscrierea Cititorilor au anunțat miercuri, 25 iunie, câștigătorii: Andreea Giuclea și Ana Maria Ciobanu. Premierea a fost făcută în cadrul unui eveniment, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

foto castigatoare

Andreea Giuclea este autoarea lucrării câștigătoare, „Campioana fiecărui punct” (publicată în Decât o Revistă), iar Ana Maria Ciobanu este cititoarea care a propus textul în concurs. Cu susținerea Orange România – partener principal al competiției și susținător al poveștilor puternice – autoarea a primit 300 de euro, iar cititoarea, un Samsung Galaxy Core 4G. Au mai oferit premii: Editura Humanitas, Editura Publica și Tea Forte România.

Câștigătorii au fost aleși de juriu, dintr-un top 10 lucrări stabilit de public prin vot. Au fost înscrise peste 100 de articole care au adunat în total peste 5000 de voturi.

 “Mă bucură mult acest premiu, mai ales pentru că vine din partea cititorilor, cărora le mulțumesc pentru încredere și încurajări. Sunt fericită că povestea Simonei Halep a fost citită de mulți oameni, care apoi mi-au scris și m-au felicitat, și asta, pentru mine, e cea mai importantă recunoaștere”, declară Andreea Giuclea, autoarea textului câștigător.

Superscrierea Cititorilor este o competiție aflată anul acesta la ediția a doua și face parte din proiectul Premiile Superscrieri – de data aceasta publicul a fost cel care a înscris texte de non-ficțiune pe care le consideră valoroase.

“Am mai zis și o să repet: e important să le mulțumim celor care scriu bine. E important să mulțumim celor care ne dau ceva cumsecade de citit- ceva care ne-a plăcut, ne-a emoționat, ne-a enervat, ne-a mirat, ne-a îngrijorat, ne-a pus pe gânduri. Superscrierea Cititorilor are rolul de a oferi cititorilor posibilitatea de a face remarcate astfel de texte mulțumind în același timp autorilor lor. Este o ocazie extraordinară de a pune în valoare texte bune. Anul viitor sperăm să fie texte și mai bune și cititori și mai pretențioș”, a declarat Monica Jitariuc, jurat.

Prin participarea la Superscrierea Cititorilor, cititorii au avut șansa să încurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului în care sunt relatate evenimentele în România.

Juriul Cititorilor a fost compus din 16 profesioniști din diverse domenii, care pun preț pe realitatea prezentată prin povești bine scrise: Alex Ciucă, Alex Gâlmeanu, Ana Glavce, Andreea Burlacu, Ariel Constantinof, Bogdana Butnar, Cristian Neagoe, Cristi China, Corina Vasile, Elena Cîrîc, Luiza Vasiliu, Mădălina Uceanu, Monica Jitariuc, Veronica Dogaru, Vlad Tăușance și Vlad Stroescu.

 

“Nu tot ce se scrie merită citit, desigur, dar devine din ce în ce mai greu să găsești perlele din ocean. […] Concursul ăsta e important, deși e și el tot o perlă într-un ocean. Și, dragi cititori, câți mai sunteți, să știți că exact aceeași responsabilitate copleșitoare e și pe umerii dumneavoastră. Tratați-o cu seriozitate și nu cumva să vă opriți din citit. Sunteți foarte prețioși”, a declarat Vlad Stroescu, membru al juriului.

În lista partenerilor care susțin Superscrierea Cititorilor se numără:

Partener principal: Orange România

Sponsori: Editura HumanitasEditura PublicaTea Forte România și Friends Advertising.

Parteneri media: HotnewsȘapte SeriDilema VecheBeau MondeCosmopolitanMarie ClaireEsquireDecât o RevistăIqadsRomânia PozitivăBookblog.ro, Igloo Media.

Pentru mai multe detalii despre Superscrierea Cititorilor și Premiile Superscrieri explorați:

http://ffff.ro/superscriereacititorilor. Mai multe detalii despre premiere, cât și pentru o listă de câteva recomandări de lucrări înscrise în concurs, aflate printre preferințele juraților, găsiți aici: http://ffff.ro/noutati/10132-superscrierea-cititorilor-castigatori/.

Fundația Friends For Friends a început deja pregătirile pentru competiția mare, adresată autorilor de non-ficțiune – Premiile Superscrieri, ediția a patra, care va începe la toamnă.

foto premiere (2)

#Despre Fundaţia Friends For Friends și Premiile Superscrieri

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale. Cu un istoric la primele 3 ediții de aproape 1000 de lucrări înscrise, cu peste 50 de câștigători și premii în valoare totală de peste 15 000 de euro, competiția își propune să încurajeze în România acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini.

Fundația Friends For Friends (FFFF) susține creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității, expoziția Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF – peste 1600 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri. FFFF a fost fondată de agenția Friends Advertising, aceasta fiind și principalul susținător și finanțator al fundației.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.