Citibank and Junior Achievement pregătesc 4500 de elevi să devină antreprenori

0

 Citi Foundation, prin Citibank România, sprijină cu 50.000 de dolari un program de educație antreprenorială desfășurat în licee de către Junior Achievement

Pe timp de criză economică, când apar noi modele de business, în special din categoria celor care generează reduceri de costuri, devine din ce în ce mai evident că antreprenoriatul este esențial pentru creșterea economică, productivitate, inovație și crearea de locuri de muncă. Astfel, Citibank și Junior Achievement își continuă parteneriatul prin lansarea unui nou program educațional: ”Fii antreprenor!”, cu scopul de a iniția 4500 de elevi cu vârste între 15 și 17 ani din licee din toata țara în gândirea antreprenorială precum și de a-i încuraja să-și dezvolte o afacere în viitor.

Cu sprijinul profesorilor și al angajaților voluntari din partea Citibank, programul va oferi elevilor din mai multe orașe din țară oportunitatea de a înțelege cum funcționează o afacere, de a dobândi competențe de bază pentru a gestiona o mică afacere, iar la finalul liceului, de a se adapta mai bine într-o economie bazată pe ideea echilibrului între dezvoltarea economică, echitatea socială și conservarea mediului înconjurător.

De asemenea, programul include o competiție a planurilor de afacere pentru a încuraja competitivitatea studenților, în urma căruia absolvenții programului vor avea posibilitatea să participe la testarea nationala a abilităților antreprenoriale ”Enterprise Driving License®”, implementată de către Junior Achievement împreună cu Ministerul Educației.

”Pe măsură ce globalizarea redefinește peisajul economic internațional, iar schimbările tehnologice creează noi standarde de atins în economia globală, antreprenoriatul este considerat o modalitate de a face față provocărilor economice, sociale și de mediu. Prin acest parteneriat cu Junior Achievement, ne-am propus să oferim elevilor din România cunoștințele, abilitățile și motivația necesare pentru a-și urma aspirațiile antreprenoriale”, a declarat Tibor Pandi, Director General Citibank România.

 

”Este o strategie generală pentru toate sistemele educaționale să dezvolte în școală, cât mai precoce, inovația, creativitatea și spiritul antreprenorial. ”Fii antreprenor!” pregătește elevii de liceu pentru o viață independentă și o carieră de succes. În cadrul acestui program, comunitatea de afaceri este un partener de încredere, iar Citi un investitor important și un model. Am încredere că rezultatele nu se vor lăsa așteptate”, a spus Stefania E. Popp, Director Executiv al Junior Achievement România.

Toți elevii și profesorii înrolați în program vor primi gratuit mapa ”Fii antreprenor!”, ce conține manualul sudentului, ghidul profesorului și ghidul voluntarului precum și o serie de alte materiale educaționale. Activitățile de la clasă vor fi derulate cu sprijinul angajaților voluntari Citibank, care vor lucra cu elevii pe parcursul anului școlar pentru a-i ajuta să-și dezvolte ideile antreprenoriale.

 ***

Despre Citi

Citi, una dintre cele mai importante companii internaţionale de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din lume. Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, garanţii bancare şi managementul averilor.

Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citigroup.com  | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi.

Despre Citibank România

Citibank este prezentă în România încă din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare de înaltă calitate companiilor naţionale şi internaţionale, companiilor mici şi medii, sectorului public, organizaţiilor non-profit şi persoanelor fizice.

Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresele www.citibank.ro | Facebook: www.facebook.com/CitibankRomania.

Despre Citi Foundation

Citi Foundation îşi desfăşoară activitatea cu scopul de a intensifica oportunităţile economice în comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea, pentru a ajuta oamenii defavorizaţi şi familiile acestora în vederea îmbunătăţirii standardului de viaţă. La nivel global, Citi Foundation respectă câteva direcţii strategice de finanţare: Microfinanţare, Dezvoltarea intreprinderilor, Educaţie pentru tineri, Capacitate financiară. De asemenea, Citi Foundation colaborează cu partenerii săi din domeniile microfinanţare şi microantreprenoriat pentru a sprijini programe de protecţia mediului. Informaţii suplimentare sunt disponibile la www.citifoundation.com.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România, organizaţie non-profit a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement – Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip „learning by doing” se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, instituţiile de învăţământ şi suntsusţinute financiar şi cu consultanţă de către comunitatea de afaceri.

Informaţii suplimentare sunt disponibile la: www.jaromania.org

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.