CinemaTour Kids, singura caravană din România dedicată exclusiv copiilor din localitățile fără cinematograf

0

Ia startul CinemaTour Kids ediția a IV-a – singura caravană din România dedicată exclusiv copiilor din localitățile fără cinematograf.

afis_IV_CMYK_v5 copy_small

În perioada 4- 28 aprilie caravana cu filme pentru copii se oprește în localități din județele Dolj și Brașov.

De mai bine de 20 de ani auzim doar despre cinematografe care se închid și despre case de cultură aflate într-o continuă reabilitare. Inițiativele de a facilita accesul la cultură pentru comunitățile mai puțin privilegiate sunt pur accidentale, iar acțiunile efective care să aibă ca principal target copiii din aceste zone sunt și ele evenimente rare pe agenda autorităților locale și ale promotorilor de proiecte.

În acest context, caravana Asociației Enkidu continuă să proiecteze filme pentru copii în satele și localitățile fără cinema. Timp de o lună poveștile cinematografice despre bucuria de a ne accepta și a ne înțelege unii de alții, despre prietenie și curaj, despre responsabilitate și iubire vor prilejui, pentru mulți dintre spectatori, prima întâlnire cu filmul.

FILMELE din CinemaTour Kids ediția a IV-a

Ploddy (4)

 

PLODDY, MAȘINA DE POLIȚIE, LA DATORIE regia Rasmus A. Sivertsen, Rune Spaans (Norvegia)

Ploddy, mașina de poliție, trebuie să păzească cele mai mari atracții ale parcului din Bodo – o mamă vultur și oul ei. Când mama vultur este furată, Ploddy trebuie să ia în grija lui puiul de vultur. Viața lui liniștită se schimbă radical și încercarea de a readuce mama lângă pui devine din ce în ce mai aventuroasă.

LASUL regia Siri Rutlin Harildstad (Norvegia)

Lui Idunn (7 ani) îi este frică de întuneric. Într-o zi de iarnă mama întârzie la serviciu. Even, fratele ei mai mare, refuză să facă pe dădaca și o șicanează cu teama ei de întuneric. În ciuda fricii și  supărată pe Even, Idunn rămâne singură în casă știind că va petrece cele mai înspăimântătoare ore din viața ei, dar pune la cale și o răzbunare. Este totul așa de înspăimântător pe cât pare? Și cine este de fapt cel laș?

CAMIOANE ȘI CHIFTELE regia Johan Hagelbäck (Suedia)

Acest film este despre căutarea apartenenței, încercările de a impresiona și de a liniști chifteluțe supărate. Aparențele și culoarea chiar contează? Oricum ar fi, distracția apare când ne jucăm împreună.

BOO regia Alicja Jaworski (Suedia)

Boo este un iepuraș care apreciază liniștea. Alți trei iepurași răutăcioși fac năzbâtii și râd de el că este prea cuminte. Totuși, când cei trei prieteni sunt atacați de un câine, Boo dă teama la o parte și vine în ajutorul lor!

Cele 4 producții de filme pentru copii au fost introduse în caravană cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei și al Ambasadei Suediei.

Filmele sunt subtitrare în limba română și dublate de Ciprian Nedelcu – absolvent al UNATC – Secția de Actorie Păpuși și Marionete.

Programul complet al proiectiilor poate fi accesat aici.

Primele 3 ediții ale CINEMATOUR KIDS s-au derulat între iunie 2015 si septembrie 2016. Filmele au ajuns în peste 30 de localități diferite și au avut ca spectatori aproape 7.000 de copii.

Parteneri CINEMATOUR KIDS IV:

inițiator: Asociația ENKIDU

finanțator: Centrul National al Cinematografiei

parteneri: Institutul norvegian de film, Ambasada Regatului Norvegiei, Ambasada Suediei, Consiliul Județean Dolj, Consiliul Județean Brașov, Asociația Mioritics

partener mobilitate: Ford Plusauto Craiova

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.