Cinema-edu, educatie sociala prin film in 20 localitati din Romania

0

Cel mai extins proiect de educatie sociala prin film: Cinema-edu, proiect aflat deja la cea de-a doua editie.

Pe durata unui an, liceenii au avut ocazia sa vizioneze filme gratuit, aproape zi de zi, in 20 localitati din Romania (Ardud, Bucuresti, Braila, Brasov, Caracal, Craiova, Corabia, Deda, Drobeta-Turnu Severin, Giurgiu, Focsani, Ploiesti, Pitesti, Slobozia, Slatina, Moinești, Moreni, Horezu, Ramnicu Valcea, Zărneşti). Numai in Bucuresti, peste 40 de licee au vizionat cele 6 filme incluse in proiect si au participat la dezbateri pe diverse teme sociale.

Liceenii si profesorii au fost introdusi in lumea filmelor de arta, de la documentar pana la animatie. Cinema-edu susține vizionarea filmelor mai putin comerciale, a producțiilor din colțuri diferite ale lumii și încurajează dezbaterile și dezvoltarea spiritului critic.

In 2012, aproximativ 40.000 liceeni au avut ocazia sa vizioneze sase productii diferite, alaturi de invitați speciali: 

  • Documentarul Waste Land de Lucy Walker (2010)
  • Drama Străina de Feo Aladag (2010)
  • Un eveniment fericit de Rémi Bezançon (2011), film proiectat în avanpremieră pentru liceeni in luna mai
  • Loverboy de Catalin Mitulescu (2011), film oferit de Strada Film
  • Hotul de lumina de Aktan Arym Kubat (2010)
  • Persepolis de Marjane Satrapi (2007), film oferit de de Transilvania Film.

In tot acest demers, am fost spijiniti de Centrul National al Cinematografiei, Ministerul Educatiei si Durex.

Anul viitor, va facem pofta de filme bune la Cinema-edu 3: filme gratuite, educatie non-formala, discutii, aplauze!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează