Cinema-edu, educatie sociala prin film in 20 localitati din Romania

0

Cel mai extins proiect de educatie sociala prin film: Cinema-edu, proiect aflat deja la cea de-a doua editie.

Pe durata unui an, liceenii au avut ocazia sa vizioneze filme gratuit, aproape zi de zi, in 20 localitati din Romania (Ardud, Bucuresti, Braila, Brasov, Caracal, Craiova, Corabia, Deda, Drobeta-Turnu Severin, Giurgiu, Focsani, Ploiesti, Pitesti, Slobozia, Slatina, Moinești, Moreni, Horezu, Ramnicu Valcea, Zărneşti). Numai in Bucuresti, peste 40 de licee au vizionat cele 6 filme incluse in proiect si au participat la dezbateri pe diverse teme sociale.

Liceenii si profesorii au fost introdusi in lumea filmelor de arta, de la documentar pana la animatie. Cinema-edu susține vizionarea filmelor mai putin comerciale, a producțiilor din colțuri diferite ale lumii și încurajează dezbaterile și dezvoltarea spiritului critic.

In 2012, aproximativ 40.000 liceeni au avut ocazia sa vizioneze sase productii diferite, alaturi de invitați speciali: 

  • Documentarul Waste Land de Lucy Walker (2010)
  • Drama Străina de Feo Aladag (2010)
  • Un eveniment fericit de Rémi Bezançon (2011), film proiectat în avanpremieră pentru liceeni in luna mai
  • Loverboy de Catalin Mitulescu (2011), film oferit de Strada Film
  • Hotul de lumina de Aktan Arym Kubat (2010)
  • Persepolis de Marjane Satrapi (2007), film oferit de de Transilvania Film.

In tot acest demers, am fost spijiniti de Centrul National al Cinematografiei, Ministerul Educatiei si Durex.

Anul viitor, va facem pofta de filme bune la Cinema-edu 3: filme gratuite, educatie non-formala, discutii, aplauze!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează