Cinci orase candideaza oficial pentru Capitala Verde a Romaniei

3
Timisoara, Sectorul 2, Braila, Tulcea si Oradea sunt orasele care s-au inscris pana in acest moment in cursa pentru titlul de Capitala Verde a anului 2011. Anuntata pe 25 Mai, editia din acest an permite, spre deosebire de anul trecut, inscrierea tuturor oraselor din tara, nu doar a municipiilor resedinta de judet. Cele trei categorii disponibile la inscriere, in functie de numarul de locuitori sunt: sub 50.000 locuitori, intre 50.001 si 199.999 locuitori  si peste 200.000 locuitori. 

Echipa Umbrela Verde le felicita pe cele cinci orase care si-au anuntat inscrierea la scurt timp dupa anuntarea competitiei de anul acesta. Ne bucura faptul ca din ce in ce mai multe primarii isi doresc titlul de „Capitala Verde a Romaniei”, este o dovada a faptului ca grija fata de mediu sub forma unui parteneriat dintre autoritati si comunitatea locala a devenit mai pregnanta in ultimii ani. Fiecare oras din Romania ar trebui sa aspire la acest titlu, pentru generatiile viitoare” a declarat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg Romania si coordonator Umbrela Verde.

Pana la data de 1 Decembrie, candidatii care aspira la castigarea acestui titlu au timp sa completeze formularul pentru inscrierea in competitie, disponibil gratuit pe site-ul www.umbrelaverde.ro, urmand sa primeasca apoi confirmarea inscrierii, telefonic sau prin intermediul unui e-mail. Dosarul de participare complet este compus din formularul ce contine sectiunea de raspunsuri la intrebari privind contributia la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, transportul local, zonele urbane verzi, managementul deseurilor, consumul de apa, precum si strategia locala de mediu existenta, alaturi de povestea orasului si un plan de comunicare in care sa fie dezvoltate si detaliate strategia de comunicare si actiunile pe care Primaria le poate dezvolta in anul 2012 in vederea sustinerii si sarbatoririi noii titulaturi a orasului respectiv, aceea de „Capitala Verde a Romaniei„.Juriul  care va evalua dosarele oraselor inscrise va fi format din reprezentanti ai Ministerului Mediului si Padurilor, ai companiei URBB – Tuborg Romania si ai agentiei Promotions Special Events Romania. Fiecare reprezentant va acorda cate o nota pentru formularul de participare, cu o pondere de 50% din nota finala, una pentru povestea orasului, cu o pondere de 20% si una pentru planul de comunicare, cu o pondere de 30%.Gala decernarii premiilor va avea loc in Bucuresti, in luna Februarie 2012, urmand ca pentru fiecare categorie de inscriere sa fie desemnat un oras castigator. Dintre acestea trei, „Capitala Verde a Romaniei” va fi desemnat orasul cu cel mai mare punctaj obtinut in urma evaluarii facute de juriu.Orasul castigator va fi promovat la nivel national, pe parcursul anului 2012, drept „Capitala Verde a Romaniei” si va avea prioritate pentru dezvoltarea tuturor actiunilor ulterioare desfasurate de Umbrela Verde, cu sprijinul Ministerului Mediului si Padurilor.

Despre Umbrela Verde

Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: „Gestul meu nu conteaza” si sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata, prin actiuni care urmaresc responsabilizarea prin puterea exemplului personal.Programul se bucura in acest moment de sprijinul a peste 1.500 de voluntari din 32 de judete ale tarii si peste 850 de bloggeri parteneri. In plus, mai mult de 150.000 de stickere cu mesajul „Eu nu arunc gunoi pe strada” au fost distribuite atat prin actiuni punctuale derulate in trafic, cat si direct beneficiarilor, in urma solicitarilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. avatar

    Timisoara are foarte multe sanse sa devina capitala verde a Romaniei. Motivele sunt acestea: abundenta de parcuri, spatii verzi de orice fel; detine o retea in crestere de piste pentru biciclete. Datorita infrastructurii corespunzatoare, dar si datorita promovarii, din ce in ce mai multi timisoreni aleg sa foloseasca bicicleta in oras. Timisoara merita sa devina capitala verde a Romaniei!

    Oradea nu vad ce sanse ar avea sa devina un oras verde. Spatiile verzi sunt prea putine si mici, peste tot sunt numai betoane si masini. Multe masini. Pentru ca Oradea sa devina un oras verde, ar trebui sparte suprafetele betonate si amenajate spatii verzi, iar traficul auto sa fie restrictionat in zona centrala.

  2. Pingback: Oradea – Capitala Verde a României | B. P.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.