Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ciclobiblio 2017: Turul Bisericilor Fortificate Săseşti pe biciclete

2

Ciclobiblio 2017 –Ne u(r)nim bicicletele. Turul Bisericilor Fortificate Săseşti

În perioada 28 august – 1 septembrie 2017 haideți să ne urnim bicicletele la prima ediție CicloBiblio – un tur pentru cei care iubesc bibliotecile și ciclismul. Timp de cinci zile pe traseul Brașov – Sibiu în cadrul  #CicloBiblio2017 vom pedala împreună, roată la roată, pentru a aduce în atenția publicului importanța lecturii și a bibliotecilor în dezvoltarea sănătoasă a fiecăruia dintre noi și a comunităților noastre.

Timp de cinci zile vom avea ocazia să ne împărtășim experiențele personale și profesionale legate de lectură și biblioteci. Vom trece prin Brașov, Sfântu Gheorghe, Sighișoara, Sibiu și vom face asta în grup compact – nu lăsăm pe nimeni în urmă! Vom trece pragul bibliotecilor din calea nostră și pe traseu vom vizita biserici-fortărețe săsești și alte obiective turistice.

Afis Ciclobiblio-3

Ce trebuie să știi înainte de a te apuca de pedalat la CicloBiblio:

 • Pe perioada turului ai nevoie de o bicicletă adecvată și în stare tehnică bună (Bicicleta poate fi a ta sau închiriată).

 • Să ai suficientă experiență (și motivație) pentru a te deplasa în siguranță pe bicicletă alături de grup. Traseul este pe drumuri publice și prin urmare participanții trebuie să respecte reglementările rutiere.

 • Să ai echipament corespunzător deoarece deplasarea pe traseul se va face chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă.

 • Deoarece traseul este de o lungime media (350 km în 5 zile), e necesar să ai un minim de pregătire fizică.

 • Deși legea nu ne obligă, te încurajăm ca în acest tur să porți cască de protecție.

Participanții minori, dar cu vârsta minimă de 14 ani împliniți, pot putea participa numai dacă sunt însoțiți de părinți.

Ne vom bucura dacă cei care susțin cauza lecturii și a bibliotecii ni se vor alăture pentru a pedala împreună pe distanțe mai mici. Pentru susținători nu este însă necesară înscrierea în tur.

Înscriere și taxe

Vă puteți înscrie completând următorului formular: https://goo.gl/forms/gJaPtZnUW90xJOwb2

Înscrierea în tur este confirmată doar după achitarea taxei de înscriere. Înscrierea se va încheia când limita de 50 de locuri va fi atinsă dar nu mai târziu de 10 August 2017.

Taxa de înscriere pentru participare la CicloBiblio, ediția I, este de  500 lei. Ea va acoperi pachetul de start și cheltuielile de cazare (în condiții de cămin școlar) și masă (mic dejun și prânz).

Achitarea taxei se poate face prin virament bancar în contul RO02RNCB0090000508350001(LEI) sau  RO88RNCB0090000508350005 (EURO), cod de identificare(CIF) 10211897, deschise la Banca Comercială Română, Bucureşti, sucursala Lipscani, pe numele Asociaţia Bibliotecarilor din România. La descriere trebuie menționat CICLOBIBLIO si numele participantului. Vă rugăm să ne trimiteți apoi o copie după ordinul de plată la adresa ciclobiblio@gmail.com.

Evenimentul este inițiat și organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul asociațiilor profesionale: ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) și ABR (Asociația Bibliotecarilor din România).

Startul va fi dat la ora 10.00, din fața Bibliotecii Județene Brașov. Numărul locurilor este limitat!

Vă aşteptăm cu drag alături de noi!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

2 comentarii

 1. avatar
  Catalin Cantor on

  Bună ziua,

  As dori să vă întreb în ce localitate este biserica fortificată din afișul concursului Ciclobiblio 2017?

  Multumesc!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.