Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Chance For Life si GDF SUEZ Energy Romania pentru o Scoala Altfel

0

Voluntarii GDF SUEZ Energy România şi Chance for Life au predat lecţii despre energie la ,,Şcoala Altfel’ 

Voluntarii GDF SUEZ Energy România împreună cu voluntarii Fundaţiei Chance for Life au participat la activităţile programului naţional ,,Şcoala Altfel’’ în perioada 2-6 aprilie cu o lecţie depre protecţia mediului înconjurător şi utilizarea în siguranţă a gazului natural.

Lecţia despre energie face parte din programul educaţional extraşcolar ,,Întâlnire cu energia’’, iniţiat de GDF SUEZ Energy România în anul 2007, ce are drept scop transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.

Echipele mixte de voluntari au mers în 9 şcoli din Bucureşti, Berca, Buzău, Craiova, Focşani, Târgovişte şi Piteşti. Lecţia a fost bazată mai mult pe momente interactive şi jocuri care să faciliteze atât transmiterea conţinutului informaţional către cei mici cât şi retenţia noţiunilor noi. Metano, mascota gazului natural, a înlesnit sarcinia lectorilor, captând atenţia elevilor. Pentru concretizarea noţiunilor predate, voluntarii au utilizat un set de planşe pedagogice şi experimente legate de noţiunile predate.

Aproximativ 300 de elevi s-au bucurat de o experienţă inedită în cadrul lecţiei despre energiei şi au primit la sfârşitul lecţiei broşura ,,Întâlnire cu energia’’, un joc test despre gazul natural şi brelocuri cu mascota Metano. Cadrele didactice au fost implicate activ în această acţiune de educaţie non-formală şi au fost încurajate să reia lecţia şi în viitor.

Teodora Ispas, voluntar GDF SUEZ Energy România în acest program ne-a declarat : ,,Îmi place să ma implic în astfel de programe pentru că cea mai mare răsplata a mea este bucuria transmisă de copii la sfârşitul lecţiei iar feedback-urile lor sunt întotdeauna sincere. M-a emoţionat nespus de tare o fetiţă care m-a întrebat când voi mai veni la ea în clasă împreună cu Metano pentru a le povesti lucruri frumoase despre energie’’.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, compania îndreptându-şi atenţia asupra celor mici, deoarece ei trebuie să conştientizeze necesitatea utilizării în mod raţional a resurselor energetice pentru a contribui la o dezvoltare durabilă a societăţii.

Despre programul ,,Întâlnire cu energia’’

Programul ,,Întâlnire cu energia’’constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Lecţiile programului sunt susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life.

Lansat în octombrie 2007, programul ,,Întâlnire cu energia’’ s-a desfăşurat în 258 şcoli din 19 oraşe, implicând peste 19.000 de elevi. Începând cu anul 2009, circa 55 de voluntari din cadrul companiei au participat în acest program.

Pentru informaţii detaliate privind programul ,,Întâlnire cu energia’’, puteţi consulta site-ul www.gdfsuez-energy.ro, secţiunea responsabilitate socială şi www.chanceforlife.ro.

Despre GDF SUEZ Energy România

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie.

 

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune.

Despre Chance for Life

 

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.