Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CEZ Vânzare preia plata facturii la energie timp de până la 6 luni pentru clienții care se îmbolnăvesc cu virusul SARS-CoV-2 sau își pierd locul de muncă

0

CEZ Vânzare lansează un produs unic pe piața de energie din România, CEZ Confort Asigurat, care protejează consumatorii în caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, pierderea locului de muncă sau în caz de avarii ale echipamentelor electrocasnice cauzate de fenomene electrice, pe lângă o serie de beneficii care asigură confortul în locuință. Pentru a răspunde nevoii de transparență și informare completă a clienților, CEZ Confort Asigurat este, probabil, și primul produs din piața românească de energie al cărui preț este comunicat cu toate taxele și tarifele reglementate incluse.

Prin noul produs de energie lansat de CEZ Vânzare pe piața liberalizată, clienții sunt asigurați din punct de vedere financiar în privința evenimentelor neprevăzute din viața lor, care pot afecta capacitatea de plată a facturilor de utilități. Asigurarea plății facturii la energie timp de până la 6 luni, prin indemnizații în valoare de 150 de lei pe lună, în cazul unor situații neprevăzute, precum și despăgubirea bunurilor electrocasnice în cazul daunelor cauzate de fenomene electrice cu până la 2.000 euro/an, reconfirmă rolul CEZ Vânzare de furnizor care este în permanență preocupat de nevoile clienților săi, un sprijin de nădejde și un partener de încredere.

Misiunea noastră este să fim un partener de încredere pentru clienții noștri, iar CEZ Confort Asigurat este modul nostru concret de a da încredere în viitor clienților noștri. Este un produs ușor accesibil, care răspunde incertitudinilor momentului cu protecție financiară, este transparent privind costurile incluse și este un produs cu care clienții noștri își pot îndeplini propriile planuri. Desigur, lista de beneficii include și accesul simplu și ușor al clienților la serviciile pentru care optează”, a declarat Cornelia Szabo, CEO CEZ Vânzare.

Două tipuri de pachete, beneficii multiple, un preț total final cu toate taxele și tarifele incluse, cuprins între 0,636 și 0,695 lei/ kWh, în funcție de județul locului de consum și un abonament zilnic de doar 0,52 sau 0,62 lei

Produsul de energie CEZ Confort Asigurat este disponibil la nivel național, începând cu data de 22 ianuarie 2021, și poate fi contractat online, prin aplicația My CEZ, pe www.mycez.cezinfo.ro/cez-confort-asigurat/ sau în Centrele de Relații cu Clienții CEZ.

În plus, este, probabil, pentru prima dată în România, când prețul unui produs de energie este comunicat cu toate componentele incluse. Valoarea acestora variază în funcție de județul în care se află locul de consum, fiind influențată de tarifele și taxele reglementate aplicabile, în vigoare la data emiterii facturii.

Județ loc consum AR, CS, HD, TM CT, TL, IL, CL BC, BT, IS, SV, NT, VS BR, BZ, DB, GL, PH, VN B, GR, IF AG, DJ, GJ, OT, MH, TR, VL BH, BN, CJ, MM, SJ, SM AB, BV, CV, HR, SB, MS
Preț energie activă [lei/kWh]

0,260

0,260

0,260

0,260

0,260

0,260

0,260

0,260

Total tarife reglementate (distribuție și transport)* [lei/kWh]

0,194

0,231

0,225

0,217

0,190

0,239

0,206

0,211

Alte taxe și tarife reglementate * (cogenerare, certificate verzi, acciză necomercială) [lei/kWh]

0,085

0,085

0,085

0,085

0,085

0,085

0,085

0,085

TVA [%]

19%

19%

19%

19%

19%

19%

19%

19%

PREȚ TOTAL energie electrică [lei/kWh, TVA inclus]

0,642

0,685

0,678

0,669

0,636

0,695

0,656

0,662

Preț abonament CEZ Confort Asigurat [lei/zi]

0,52

0,52

0,52

0,52

0,52

0,52

0,52

0,52

Preț abonament CEZ Confort Asigurat Plus [lei/zi]

0,62

0,62

0,62

0,62

0,62

0,62

0,62

0,62

*valori valabile la data de 22.01.2021

În funcție de riscurile pe care le asigură, produsul este disponibil în două variante:

 1. CEZ Confort Asigurat – Energie, asigurare de viață și șomaj și asigurare de protecție împotriva daunelor electrice, care acoperă:
 • Riscul de incapacitate de muncă în urma îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2;
 • Riscul de pierdere involuntară a locului de muncă;
 • Riscul de spitalizare ca urmare a unui accident și ca urmare a îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2;
 • Riscul de invaliditate permanentă totală din accident;
 • Riscul de invaliditate temporară din accident;
 • Riscul de avarie a bunurilor electrocasnice cauzată de fenomene electrice.
 1. CEZ Confort Asigurat Plus – Energie, asigurare de viață și șomaj, asigurare de protecție împotriva daunelor electrice și, complementar, intervenții tehnice de urgență pentru acasă, în caz de avarii​, care acoperă:
 • Riscul de incapacitate de muncă în urma îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2;
 • Riscul de pierdere involuntară a locului de muncă;
 • Riscul de spitalizare ca urmare a unui accident și ca urmare a îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2;
 • Riscul de invaliditate permanentă totală din accident;
 • Riscul de invaliditate temporară din accident;
 • Riscul de avarie a bunurilor electrocasnice cauzată de fenomene electrice;
 • Intervenții în caz de avarii ale instalației sanitare de apă curentă;
 • Intervenții în caz de avarii ale instalației electrice interioare.

Partenerii care vor sprijini CEZ Vânzare în acest demers sunt Marsh Broker de Asigurare – Reasigurare S.R.L – Groupama Asigurări (asigurare de viață și șomaj – șomaj involuntar, spitalizare din accident și ca urmare a îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, incapacitate de muncă în urma îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, invaliditate temporară sau permanentă din accident), WILLIS TOWERS WATSON ROMANIA Broker de Asigurare – Reasigurare și Allianz partners – AWP P&C SA (asigurare de protecție împotriva avariilor cauzate de fenomene electrice) și Pointer Systems România (asistență tehnică de urgență pentru casă, servicii de electrician și instalator).

Campania de comunicare CEZ Confort Asigurat a fost lansată astăzi, printr-un spot de prezentare produs, și poate fi urmărită pe www.cezinfo.ro, în contul My CEZ disponibil online, precum și pe App Store și Google Play, dar și pe canalele de social media CEZ România (Facebook, Youtube, Instagram, TikTok, Linkedin, Twitter), la TV și la radio Europa FM.

Despre Grupul CEZ în România

Grupul CEZ în România este reprezentat prin 9 companii – Distribuție Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power și CEZ ESCO România.

Grupul CEZ este prezent pe piața românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuție a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

După procesul de separare a activităților (unbundling) încheiat cu succes în anul 2017, Distribuție Energie Oltenia (fosta CEZ Distribuție) asigură alimentarea cu energie electrică a șapte județe: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea.

CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și industriali care depășește 1,3 milioane de clienți.

Grupul CEZ deține în România și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac și Grădina. Parcul Eolian a însemnat o investiție de 1,1 miliarde euro și conține 240 de turbine eoliene cu o putere totală instalată de 600 MW. Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusă în funcțiune la sfârșitul anului 2012.

Totodată, începând cu 2011, Grupul CEZ în România dețtne în portofoliul său sistemul hidroenergetic de lângă Reșița, județul Caraș-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 și Breazova) și amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug și Secu. Grupul CEZ a investit în reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Reșița în scopul creșterii eficienței, capacitatea de producție ridicându-se de la 18MW la circa 22 MW după finalizarea procesului de modernizare.

Începând cu 2018, CEZ ESCO România oferă soluții de eficiență energetică în sectorul privat. Compania oferă servicii complete, de la consultanță la proiectare, de la management de proiect, la implementarea proiectelor energetice complexe (soluții de încălzire, de răcire și/ sau alimentare cu energie).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.