Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cercetasii Romaniei au luat BAC-ul in procent de 93%

0

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, ONCR, are placerea sa anunte un bilant onorabil privind promovabilitatea la bacalaureat in randul cercetasilor romani, din 20 de centre locale diferite, in sesiunea de vara 2011: 93%.

Acest procent vine sa confirme faptul ca miscarea cercetaseasca din Romania cultiva si incurajeaza responsabilitatea si respectul fata de educatie si fata de procesul de invatare in randul tinerilor.
Programul educativ non-formal oferit de catre Cercetasii Romaniei membrilor sai completeaza si imbunatateste educatia oferita in scoala si in familie. Astfel suntem mandri si, totodata, onorati sa constatam ca promovabilitatea la bacalaureat in randul cercetasilor din 20 de centre locale diferite este de 93%, afirma Bianca Nesiu-Bedreag, Presedinte al ONCR. In conditiile in care aceasta sesiune a bacalaureatului a starnit controverse atat din perspectiva nivelului de cunostinte al elevilor, dar mai ales in ceea ce priveste atitudinea etica si responsabilitatea morala a elevilor si a profesorilor fata de examenul maturitatii, suntem bucurosi sa constatam ca tinerii angajati in Promisiunea si Legea cercetaseasca au confirmat sistemul de valori in care cred: loialitate, responsabilitate, constructie durabila, dorinta de a fi astazi mai bun ca ieri si de a contribui prin propria ta valoare si prin efort personal la crearea unei lumi mai bune, completeaza liderul cercetasilor romani.
Nu doar bacalaureatul 2011 este in aceasta vara o premiera a efortului recunoscut si rasplatit si a incurajarii corectitudinii si valorii in cadrul activitatilor educationale care ii implica pe tinerii romani. In vara acestui an, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei organizeaza, pentru prima oara dupa caderea regimului comunist, o adunare nationala a cercetasilor de toate varstele din Romania, numita in termeni cercetasesti Jamboree.
La exact 75 de ani de la ultimul eveniment de acest gen, ONCR va realiza cea de a 5-a Jamboree Nationala a cercetasilor romani, in perioada 11-21 august 2011, sub denumirea de RoJAM – Fa Urmatorul Pas . Jamboreea va avea loc la Saliste, judetul Sibiu, si va aduce impreuna peste 1000 de cercetasi, dintre care 200 de participanti straini.
Vizitati-ne la www.cercetasiiromaniei.ro si la www.rojam.ro.
Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei

Misiunea Cercetasiei in societatea romaneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, in care oamenii sunt impliniti ca indivizi si joaca un rol constructiv in societate.

Cercetasia a fost fondata de catre tinerii care au raspuns ideilor si idealurilor formulate in lucrarea Scouting for Boys, scrisa de Baden Powell, in 1908. Ideea initiala nu a fost aceea de a crea o organizatie pentru tineret, ci, mai degraba, de a promova niste idei pentru educarea caracterului asa-zis de cercetas. In 1922 Asociatia Cercetasii Romaniei devine membru fondator al Organizatiei Mondiale a Miscarii CercetaseSti. In prezent, in Romania, peste 2.500 de membri isi desfasoara activitatea in 55 de filiale din toata tara.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.