Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cercetașii răspândesc veselie și bucurie în Munții Piatra Craiului!

0

În perioada 4-10 august, peste 300 de temerari (11-14 ani) și exploratori (15-18 ani) din  cadrul Organizației Naționale “Cercetașii României” își dau întâlnire în Piatra Craiului  pentru a participa la campurile naționale.

Festivalul de Campuri Cercetășești a debutat duminică, 27 iulie, cu Campul Național de Lupișori (7-10 ani), care a avut loc în Țara Făgărașului. În următoarea săptămână de festival ne îndreptăm cu pași repezi către traseul provocator al celor 300 de temerari și exploratori în cadrul celor două evenimente naționale: <Campul Național de Temerari> și <Campul “Sterie Stinghe” – Campul Național de Exploratori>.

photo_3

Temerarii împreună cu liderii însoțitori vor descoperi pe parcursul acestei săptămâni legenda Garofiței Pietrei Craiului prin participarea la diferite activități: parcurgerea potecilor din Piatra Craiului în căutarea celor doi copilaşi rătăciti în munţi – Degetăruț şi Garofiţa, amenajarea locului de camp și implicarea în ateliere tematice pentru dezvoltarea abilităților de viață.

Paralel, în localitatea Cristian, în perioada 5-10 august 2014, se continuă tradiția campului dedicat exploratorilor, după ce anul trecut poporul scout a colonizat localitatea prin bună dispoziție și dorința de progres. Alături de prieteni vechi și noi, se vor cunoaște legende și oameni și se vor scrie povești noi. În cele 6 zile dedicate campului, cercetașii vor învăța să-și facă propria așezare, se vor întrece în realizarea unor meșteșuguri locale și vor ajuta comunitatea care îi va găzdui.

În perioada iulie – septembrie 2014, Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) organizează  Festivalul de Campuri Cercetășești, având ca participanți în cadrul campurilor educaționale peste 700 de copii și tineri din peste 30 de județe din întreaga țară. Festivalul de Campuri Cercetășești este  derulat cu implicarea și susținerea partenerilor: Innobyte, Kaufland România, Intel Education și Mercedes-Benz România.

“Cercetașii României” – ONCR

Organizația Națională „Cercetașii României” este o mișcare deschisă tuturor copiilor și tinerilor, iar metoda Scout oferă suportul pedagogic prin facilitarea programului național educațional pentru peste 3000 de copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 7 și 21 de ani. Alături de 40 de milioane de cercetași de pe toată Planeta contribuim la crearea unei lumi mai bune.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.