Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Centrul de babysitting CopilAșii

2

Vești pozitive de la Timișoara – ,,orașul care a avut curajul să determine istoria înaintea altora”, așa cum O. Paler frumos a descris-o.

Ce poți face cu o idee?” – așa se numea cartea pe care Gabriela Moldovan o ținea pe genunchi în urmă cu ceva timp la un festival din Timișoara dedicat copiilor. Le-a și citit-o, cu drag, cu zâmbet, cu emoție, în stilul ei cald, așa cum îi place să le citească și propriilor ei copii. Pe atunci nu știa nici ea ce poate să facă cu o idee bună, deși credea cu tărie în puterea lui „a-ți dori cu adevărat”. A aflat mai târziu, atunci când a pus bazele primului centru de babysitting din Timișoara și din România.

Știu că orice părinte își dorește să își poată lăsa copilul într-un mediu sigur, curat, cu personal calificat și de încredere, acolo unde copilul este respectat, apreciat, văzut, ascultat și încurajat. Acolo unde emoțiile de orice fel sunt văzute ca ceva firesc, explicate, înțelese și folosite constructiv. Acolo unde personalul învață și se specializează continuu. Acolo unde există conectare, răbdare, pasiune și drag. Acolo unde fiecare copil este bun. Iar eu l-am transformat pe “acolo” în “aici”, aici la Centrul de babysitting CopilAșii.” – lucrul pe care Gabriela îl amintește întotdeauna.

Pe lângă faptul că părinții își pot lăsa copiii spre îngrijirea persoanelor calificate, folosind plata cu ora sau diferite abonamente săptămânale/lunare, atunci când nevoia le-o cere, acest centru a elaborat un program de suport social pentru familiile monoparentale cu situații financiare modeste. Atunci când mamele sau tații care își cresc singuri copiii au nevoie să meargă la un interviu de angajare, la un exament sau au o urgență, centrul le sare în ajutor și le găzduiește în mod gratuit copilul, în limita locurilor disponibile.

Acest tip de inițiative răspândesc generozitatea pentru binele comun al comunității, iar noi le susținem cu drag.

Pentru că luni este 1 iunie, Gabriela Moldovan – fondatoarea acestui centru unic în România – are un mesaj pentru copii și părinți: „Copiii sunt viitorul. Să îi creștem cu iubire, armonie și respect, ghidându-i spre Bine și Frumos pentru ca lumea viitorului să arate la fel ca ei: să fie bună și frumoasă. La mulți ani, copii minunați! Mulțumim că ne lăsați să învățăm și să creștem alături de voi!”

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

2 comentarii

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.