Cele mai frumoase cărți din România în expoziție la Cluj-Napoca

0

 Vernisaj: 03 octombrie de la ora 16:30, în cadrul Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca, la Cazinoul din Parcul Central.

Cărțile câștigătoare în concusul național de design de carte organizat de un ong clujean

 

Cărțile câștigătoare în concursul național de design de carte  Cele mai frumoase cărți din România, ediția 2012, pot fi răsfoite în perioada 3-6 octombrie în standul special amenajat în cadrul Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca, la Cazinoul din Parcul Central. Expoziția este organizată de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură în parteneriat cu Federaţia Editorilor din România.

În chiar prima zi de Bookfest, pe 03 octombrie de la ora 16:30, va avea loc vernisajul expoziţiei,la care vor participa: Adina Pașca – inițiatorul proiectului, Timotei Nădășan – membru al juriului, Mihai Mitrică – director executiv Bookfest.

Proiectul Cele mai frumoase cărţi din România este realizat APC – ong din Cluj-Napoca.Aflat deja la a doua ediţie, proiectul cultural reprezintă o platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniştii din lumea editorială, cât şi pentru designeri, graficieni independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională. Activitatea centrală este un concurs național de design de carte, în urma căruia un juriul format din specialiști români și străini selectează cele mai frumoase cărți, care sunt constituite într-o expoziție prezentată în țară, cât și în străinătate. Inițiativa vorbește despre materialitatea cărții, despre întoarcerea paginilor, despre modul în care înfățișarea unei cărți ne traduce conținutul acesteia, despre felul în care aranjarea textului în pagină, creativitatea sau originalitatea ilustrațiilor, finețea tiparului, legarea potrivita a foilor, foșnăitul și greutatea hârtiilor.

În cadrul ediţiei 2012, în concurs au fost înscrise 248 de cărţi, dintre care juriul a selectat 32 de volume şi a acordat 5 premii. Cărţile câştigătoare au mai fost expuse în România în expoziţia „Cele mai frumoase cărţi” şi în cadrul proiectului „Carte cu Arte” , iar în străinatate au participat la târgurile internaţionale de carte: Frankfurt Book Fair 2012, Leipzig Book Fair 2013 în expoziţia Stiftung Buchkunst,  Salon du Livre Paris 2013, urmând şi Frankfurt Book Fair 2013.

Ediția 2013 este în desfășurare, în data de 2 octombrie sunt anunțate cărțile câștigătoare, iar premiile vor fi acordate la vernisajul expoziției din 4 noiembrie, la Una Galeria București.

Cei interesaţi vor găsi mai multe detalii despre proiect pe www.celemaifrumoasecarti.ro.

Organizator: Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură

Parteneri: Institutul Francez din București, Federația Editorilor din România,  UNArte – UNAgaleria, Clubul Ilustratorilor, Galeria Posibilă, Asociația Idioma, Agressione.

Proiectul este realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează