Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cel mai valoros cadou de Crăciun

0

Text: Andra Calenic

…este un lucru ce se găseşte tot mai rar, după care toţi tânijm, dar ne scapă printre degete. Îl pierdem printre minutele petrecute butonând televizorul, pe wall-ul de pe Facebook sau prin cine ştie ce activitate intensă, care nu ne aduce mulţumire, dar ne anesteziază sau ne gâdilă orgoliul.

Valoarea îi creşte şi mai mult cu ocazia sărbătorilor de iarnă, când se apropie un nou an şi parcă am vrea să înghesuim în aceste ultime zile toate lucrurile pe care ni le-am propus să le facem în restul anului şi n-am reuşit. Se adună o grămadă de chestii de rezolvat, de cumpărat brad, cadouri, mâncare… Facem cumpărături cu frenezie, de parcă se apropie sfârşitul lumii şi magazinele n-ar fi deschise în fiecare zi.

Cel mai preţios cadou este TIMPUL.

  • De Crăciun, acordă-ţi timp să te bucuri. De familie, de prieteni, de brad, de cadouri, de luminiţe. De toate lucrurile bune care ţi se întâmplă.
globuri de craciun

Foto: dreamstime.com

  • Oferă-le timp celoralţi, ascultă-i când vorbesc şi pune deoparte telefonul (măcar) la masa de Crăciun. Dacă ţi se pare prea obositor să cauţi cadouri, organizează la tine o seară cu jocuri, gătit, spus poveşti, o petrecere în pijamale sau un atelier ad-hoc de făcut ornamente pentru Crăciun. Oferă experienţe în loc de lucruri.
  • Oferă-ţi timp ţie, citeşte, visează, plimbă-te sau fă orice alt lucru te bucură, dar de care nu mai ai vreme în restul anului. Aminteşte-ţi de Crăciunul din copilărie şi împrumută-i magia.
  • Găseşte-ţi timp să scrii fiecărui om important din viaţa ta câte un mesaj personalizat, sună-l sau trimite-i o scrisoare/felicitare adevărată. În loc să dai un SMS standard către toată agenda, mai bine alege câţiva oameni care înseamnă mult pentru tine şi transmite-le gândurile tale bune. Profită de această perioadă ca să reiei legăturile cu cei cu care vorbeşti doar când ai nevoie de ei. De data asta, însă, oferă, în loc să (şi) ceri. Urează-le Sărbători fericite! şi atât.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.