Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cel mai spectaculos eveniment de construcţie din România: Big Build 2011

1

Habitat for Humanity (Habitat pentru Umanitate), alături de sistemul ONU în Bucureşti sunt organizatorii celui mai spectaculos eveniment de construcţie din România: Big Build 2011.

Între 3 şi 7 octombrie, 250 de voluntari români şi străini vor construi de la fundaţie până la acoperiș 10 case unifamiliale în  doar 5 zile, în comuna Bălțești, județul Prahova. Evenimentul extraordinar celebrează „Ziua mondială a habitatului” desemnată de ONU şi sărbătorită în fiecare an în prima zi de luni din octombrie.

Este al treilea an la rând în care Habitat for Humanity organizează Big Build în România, dar este prima dată cand locaţia aleasă se afla în apropiere de Bucureşti.

De cele zece case, ce se vor construi cu ajutorul voluntarilor, vor beneficia 10 familii sărace şi marginalizate din Bălţeşti, judeţul Prahova. Familiile beneficiare vor lucra alături de voluntari şi au contribuit deja cu sute de ore de voluntariat la pregătirea evenimentului.

Big Build va începe în dimineaţa zilei de 3 octombrie 2011, la ora 08:00 pe şantierul din comuna Bălţeşti, sat Izeşti, la cca. 25 de km de Ploieşti şi se va încheia pe 7 octombrie 2011, la ora 14.30, după inaugurarea celor 10 case construite.

Mai multe informatii aici.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.