Cei mai buni autori de non-ficțiune premiați la Superscrieri 2013, ediția a III-a

0

În data de 12 noiembrie, juriul Superscrieri și organizatorul concursului, Fundația Friends For Friends (FFFF), au anunțat câștigătorii în cadrul Galei de Premiere, care a avut loc la Centrul Național de Artă Tinerimea Română.

Câștigătorii premiilor I, în valoare de 500 de euro (susținute de Orange România, Philip Morris Trading SRL, Friends Advertising și Papaya) la această a treia ediție a Premiilor Superscrieri, sunt: Teodora Neagu – la categoria Eseu, Radu Ciorniciuc – la categoria Reportaj și Ștefan Mako – la categoria Portret. Biro Attila a primit premiul I la categoria Fotojurnalism și Multimedia (o cameră foto oferită de F64), iar la categoria Opinie premiul I nu s-a acordat.

Elena Stancu a primit premiul special Avon pentru temă violența domestică, în valoare de 300 de euro; Casa Jurnalistului a primit Premiul Juriului pentru curajul de a-și face datoria în afara presei mainstream”, motivează juriul. Valoarea acestui premiu este de 900 lei și reprezintă suma strânsă din taxa de participare la concurs. 

Premiul cel mare, Superscrierea Anului (1000 de euro, susținut de Romanian Business Leaders), i-a fost decernat Oanei Sandu pentru o lucrare care a primit și premiul II la categoria Reportaj:

Mă bucur că „Echilibru”, cel mai greu și frumos reportaj la care am lucrat în cei opt ani de presă, a primit Superscrierea Anului. Am primit enorm de multe reacții frumoase după publicare, de la cititori care mi-au spus că povestea i-a făcut să privească altfel viața până la apropiații Andreei Avramescu, care mi-au mulțumit că prin acest text povestea și filosofia de viață a Andreei merg mai departe. Premiul de ieri este astfel o altă reacție importantă. Mulțumesc oamenilor care au încredere în mine ca reporter – în special colegilor mei de la Decât o Revistă, unde credem cu toții că poveștile documentate bine și scrise cu grijă pot schimba mici părți din lumea mare în care trăim – și celor care premiază reporteri.”, declară Oana.

 A trecut momentul uimirilor miraculoase. Superscrieri există deja de trei ani, se maturizează, influenţează. Din sutele de texte citite am început să învăţ care ne sunt defectele, dar  şi care ne sunt calităţile. Bucuria mea specială din acest an este categoria Fotojurnalism si Multimedia care a adus în finală materiale excelente. La final, vreau să trimit un mesaj ălora care cântă bucuroşi prohodul jurnalismului: suntem vii, suntem aici şi nu scăpaţi de noi.”, a declarat Vlad Mixich, președintele juriului.

La Gala de Premiere, eveniment moderat de același Tudor Mușat de la gala din 2012, au participat peste 100 de persoane: nominalizați la concurs, membrii juriului, presă, sponsori, dar și mulți alți susținători ai acestei competiții.

Pentru lista completă a câștigătorilor și materialelor premiate, precum și alte detalii despre competiție, explorați:www.ffff.ro/superscrieri/.

gala superscrieri (1)

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care susține acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini.

De la prima ediție și până în prezent, Superscrieri înseamnă: 600 de participanți, 943 de lucrări înscrise, 50 de câștigători și premii în valoare totală de 15000 de euro.

Juriul Superscrieri 2013, a cărui muncă de evaluare a celor mai bune lucrări de creative non-fiction înscrise în concurs a fost pro bono, a fost format din 16 profesioniști cu experiență în jurnalism și comunicare:Vlad Mixich – a doua oară președintele juriului, Ani Sandu, Cristian Movilă, Dan Duca, Gabriel Dobre, Liviu Iolu, Marta Ușurelu, Melania Medeleanu, Mihnea Maruță, Moise Guran, Paul Radu, Simona Tache, Tania Radu, Teodor Tița, Vasile Ernu și Vlad Petreanu.

 

Ediția actuală a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibilă fără susținerea:

Sponsori: Orange – sponsor principal, Avon, Philip Morris Trading SRL, Romanian Business Leaders, Friends Advertising, F64, Papaya,Humanitas, Okian , Publica, Tea Forte.

Parteneri media: Hotnews, Esquire, Academia Cațavencu, România Liberă, Decât o Revistă, National Geographic, Igloo, IQ Ads, The Institute, RFI, România Pozitivă, Blitz TV,All Hollow, Sub25, 121.ro, Casa mea, Manager Express, Inspire Business, Bookblog și Veioza Arte.

Susținători Gală: European Drinks, Silva, Brenntag și Magazinul de Mirodenii.

 

# Despre Fundația Friends For Friends

Fundația Friends For Friends (FFFF) susține creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității prin găsire de soluții și generare de idei, expoziția Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF – peste 1400 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, evenimentele de la Caffffe Creativa și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.