Cea mai responsabilă companie față de mediu din secțiunea industrie/producție

0

URSUS Breweries, câștigătorul marelui premiu Green Business Index 2013  –  cea mai responsabilă companie față de mediu din secțiunea industrie/producție

URSUS Breweries a obținut, în total, 5 premii la Gala Green Business Index 2013

 Trofeu Ursus Breweries_GBI 2013

URSUS Breweries, compania producătoare de bere, parte a grupului SABMiller plc, a fost premiată de 5 ori în cadrul Galei Green Business Index (GBI) 2013, organizată de Asociația Green Revolution. Ca recunoaștere a abordării sustenabile față de mediul înconjurător, susținută continuu prin investiții și programe de dezvoltare durabilă, URSUS Breweries a fost desemnată cea mai responsabilă companie față de mediu în domeniul industrie/producție, câștigând, de asemenea, locul I la patru dintre cele șapte categorii: dezvoltare durabilă, utilizarea resurselor, starea clădirilor, precum și managementul deșeurilor.

Topul Green Business Index, în cadrul căruia URSUS Breweries ocupă prima poziție la categoria industrie/producție și a obținut cele mai multe premii din competiție, este un veritabil „barometru” al responsabilității companiilor față de mediu și măsoară gradul de deschidere al companiilor față de economia verde, prin programe și politici de sustenabilitate. Acesta este întocmit de către experți de mediu independenți, în urma analizei datelor furnizate de companii pentru anul precedent. Datele privesc modul în care compania și-a mobilizat resursele și și-a derulat activitatea astfel încât să își asigure prosperitatea și profitabilitatea pe termen lung, luând în calcul, în același timp,  aspectele sociale și de mediu în planul de dezvoltare.

GBI reprezintă singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilității față de mediu a companiilor din România și măsoară implicarea activă  a acestora în protecția mediului și implementarea strategiilor sustenabile, considerate bune practici în inițiativa de trecere a economiei românești în zona verde.

Acțiunile și eforturile întreprinse de Ursus Breweries în direcția celor 10 priorități de dezvoltare durabilă stabilite la nivel intern de companie urmând modelul global al SABMiller au adus companiei premiul I la categoria „Dezvoltare durabilă”.

Demersurile pentru reducerea consumului de apă utilizată în producție, eficientizarea energetică și utilizarea de surse de energie regenerabilă, cum ar fi de exemplu biogazul obținut din stațiile de epurare, au favorizat obținerea premiului întâi pentru „Utilizarea responsabilă a resurselor”.

Mai mult, inițiativele de reciclare și reutilizare a ambalajelor, precum și eforturile de reducere până la zero a deșeurilor rezultate în urma activităților desfășurate, au adus companiei premiul cel mare la categoria „Managementul deșeurilor”, răsplătind eforturile URSUS Breweries de a redirecționa deșeurile în vederea reciclării.

Pentru că modernizarea și eficientizarea unităților de producție reprezintă o prioritate în orientarea companiei față de zona verde a economiei, investițiile din ultima perioadă au reflectat o producție performantă, realizată cu respect față de mediu, recunoscută prin premiul pentru categoria “Starea clădirilor”. Aceasta este a cincea categorie în cadrul căreia URSUS Breweries s-a clasat pe primul loc, demonstrând responsabilitatea față de mediu.

“La final de an, este o reală bucurie că eforturile noastre sunt recunoscute public, prin premiul cel mare pentru cea mai responsabilă companie, unul dintre cele mai importante privind analiza sustenabilității în România. Aflați pe lista câștigătorilor GBI pentru al doilea an consecutiv, suntem onorați să ne numărăm printre companiile apreciate pentru grija manifestată față de mediu. Întotdeauna când vine vorba de performanță, secretul constă în determinare, muncă și urmărirea cu perseverență a unor obiective pe termen lung. Frumusețea performanței recunoscute de premiile GBI este că ea a fost făcută la unison, ca o echipă în care fiecare și-a adus aportul. Dorim să le mulțumim organizatorilor pentru acest eveniment și celor peste 1.400 de colegi care au facut posibilă obținerea acestor premii.“, a spus Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Seria de premii câștigate de URSUS Breweries la cea de-a patra ediție a Galei Green Business Index  indică eforturile susținute, depuse de-a lungul mai multor ani, în direcția integrării principiilor de dezvoltare durabilă în strategia de business, alături de susținerea comunităților locale, promovarea consumului responsabil de alcool și transparența în raportarea progresului.

Despre Ursus Breweries:

Ursus Breweries, parte agrupului SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Mărcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar și Pilsner Urquell.

SABMiller plc este unul dintre liderii mondiali în producția de bere, cu un portofoliu ce include peste 200 mărci și aproximativ 70,000 de angajați în peste 75 de țări. Portofoliul grupului include mărci globale ca Pilsner Urquell, Peroni NastroAzzurro, Miller Genuine Draft și Grolsch, precum și marci locale importante ca Aguila (Colombia), Castle (South Africa), Miller Lite (USA), Snow (China), Victoria Bitter (Australia) și Tyskie (Poland). SABMiller are de asemenea un segment în creștere de băuturi răcoritoare și este una dintre cele mai mari companii din lume care îmbuteliază produse Coca-Cola.

Pentru mai multe informaţii despre URSUS Breweries si programele sale vă rugăm să vizitați: www.ursus-breweries.ro sau www.desprealcool.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.