Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cea mai lunga scrisoare de multumire din lume

1

IRSCA Gifted Education initiaza un proiect: „cea mai lunga scrisoare de multumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume”! Citeste in continuare detalii despre aceasta initiativa.

Magnatii americani decid sa-si doneze jumatate din avere. 600 de miliarde de dolari pentru organizatii caritabile este o suma fabuloasa, ce poate rezolva multe din problemele actuale acute ale omenirii, oferind educatiei, implicit vietii, o sansa uriasa. E foarte posibil ca toate donatiile cumulate, oferite pana astazi in istoria omenirii, sa nu atinga suma realizata acum.

La un asa gest (The Giving Pledge, www.givingpledge.org) trebuie un raspuns pe masura. In aceste conditii, IRSCA Gifted Education initiaza un proiect: „cea mai lunga scrisoare de multumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume“, adresata de copiii din Romania miliardarilor americani care, prin gestul lor unic, schimba filozofia vietii pe pamant.

Recunostinta este baza abundentei.  ”Multumesc“, in orice forma s-ar prezenta, creeaza puntea de legatura intre cel ce daruieste si cel ce primeste. Este feedback-ul de care daruitorul are nevoie pentru a putea continua: intelege ca a fost inteles. Sa aratam, deci, filantropilor americani ca i-am inteles. Consideram ca, prin acest gest, nobletea sufletului romanesc va iesi la lumina.
Invitam toate asociatiile si organizatiile neguvernamentale din Romania sa se alature ca parteneri in acest proiect.

Invitam presa sa se implice ca partener in acest proiect.

Propunem realizarea unei scrisori mondiale de multumire pentru acest mare gest.
Invitam profesorii sa citeasca acest Mesaj de invitatie in proiect pentru copii:

* Magnatii americani daruiesc jumatate din averea lor oamenilor.
* Haideti sa le daruim „cea mai lunga scrisoare de multumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume”.
* Haideti sa fim noi una din cele mai frumoase voci care le multumeste acestor mari suflete pentru gestul lor.
* Roata daruirii si a primirii trebuie sa inceapa de undeva: fa tu primul pas. De fapt miliardarii americani au facut pasul lor; urmeaza pasul tau, pentru ca bulgarele abundentei sa creasca.
* O clipa de inspiratie poate schimba destinul omenirii. Aripa inspiratiei i-a atins pe Warren Buffett si Bill Gates cand au initiat procesul care poate duce la o noua constiinta a umanitatii.
* Compasiunea miliardarilor americani ne va inspira de acum inainte. Ea ne dezvaluie o noua paradigma si devine astfel un ideal de actiune, speram chiar un standard pentru omenire. Ea ne inspira sa credem ca orice problema (gestul miliardarilor a fost determinat de marea criza) este o provocare pentru a ne autodepasi.
* Imaginati-va ce ar fi lumea azi fara premiile Nobel, fara toate inventiile care, direct sau indirect, au fost realizate prin cercetarea sustinuta din donatii,.. fara toata creatia realizata de artisti din toate domeniile, sponsorizati prin diverse cai … fara ..
* Imaginati-va ce ar putea fi lumea maine daca gestul magnatilor americani ar duce la realizarea unor mari proiecte, proiecte pe care voi le puteti propune, si pe care noi ne obligam sa le comunicam lor
* Nu uitati: un drum de o mie de mile incepe cu un pas.
* Orice scrisoare de-a ta, cat de mica, va conta pentru ca ea va fi parte din cea mai lunga scrisoare de multumire din lume.

Mesajul nostru prin care ii invitam in proiect pe parinti si profesori:

* Societatea va fi frumoasa doar cand oamenii care o compun vor fi frumosi.
* E adevarat ca nu spunem nimic nou, ci doar lucruri banale si prea cunoscute, dar, totusi, atat de putin aplicate; ori rostul nostru de educatori e tocmai sa inspiram si sa stimulam creativitatea copiilor, sa le vorbim despre idealuri dar si sa ii ajutam sa si le implineasca. Idealurile pot fi atinse doar de caractere puternice, slefuite prin multa munca, facuta de copii, indrumati de parintii, de profesori si de societatea care staruie in formarea deprinderilor morale – stanca pe care poate dainui acest caracter.
* Ne dorim pentru copii crearea obisnuintei de a comunica, multumi, impartasi si participa la viata comunitatii.
* Dvs. sunteti cei mai in masura sa ii stimulati pe copii sa-si exprime gandurile si emotiile referitoare la gestul magnatilor americani.
* Un singur rand sau semn scris sau desenat de mana unui copil, izvorat din puritatea inimii lui, poate misca inima universului.

IRSCA Gifted Education:

* Indeamna societatea romaneasca sa-si apropie sufletul inghetat de atata materialism/comunism de focul idealurilor revelate de gestul elitei americane.
* Indeamna presa romaneasca sa dezbata implicatiile profunde ale acestui imens semnal de trezire a constiintei.
* Crede ca a sosit momentul sa fim in stare vorbim despre adevarurile vietii
* Propune ca marele gest al miliardarilor americani chiar sa poarte acest nume: „marele gest”, cu convingerea ca el va schimba constiinta omenirii, ca este scanteia care a aprins focul inspiratiei, care la randul lui va aprinde focul cunoasterii ce va arde, in cele din urma, materialismul din mintea oamenilor.
* Crede ca marele gest al miliardarilor americani dovedeste ca omul nu este neaparat o bruta materialista, desi de multe ori se manifesta asa, ci poate fi o fiinta profund spirituala.
* Spera ca „marele gest” (cum l-am numit noi) sa determite demararea marilor proiecte care sa schimbe paradigmele actuale in toate domeniile: domeniul educatiei in primul rand, acesta putand reprezenta samanta schimbarii intregii noastre vieti/perspective, …. domeniul militar …etc
* Crede ca marele gest este … un nou inceput.

Proiectul „celei mai lungi scrisori de multumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume“ invita toti copiii si toate scolile din Romania sa il sustina.
Conditii de participare:

Fiecare participant adult sau copil in proiect va trimite 1 Scrisoare de maxim, 1 foaie de format A4 per participant, continand orice poate fi considerat ca mesaj (text, colaj sau lucrare artistica, etc) + ATENTIE: (pe fata) nume, localitate (pe spate) date de contact: adresa completa si/sau email + telefon.

Scrisorile pot fi adresate in orice limba cunoscuta (recomandam limba engleza).
Lucrarile vor fi trimise pe urmatoarea Adresa

Adresa a Asociatiei IRSCA Gifted Education pana pe 30 Noiembrie 2010 (data postei):

IRSCA Gifted Education, Strada Pascani nr 6, Centrul de Inovatie Didactica, sector 6, Bucuresti (in Scoala 155)
Recunoastere:

Toti participantii vor primi recunoastere din partea noastra (trimiterile noastre postale vor ajunge catre participanti inainte de 16 Decembrie):
+  Scolile vor primi diploma pentru participare in proiect
+ Copiii vor primi certificate de voluntari iar profesorii certificat de recunoastere pentru implicare intr-un proiect social
+  Scoala din tara care are cei mai multi participanti va primi o diploma speciala iar 3 copii participanti din scoala
+ 1 profesor delegat al scolii vor fi invitati la Bucuresti pe 5 si 6 Decembrie, cu toate cheltuielile acoperite pentru 2 zile, urmand sa ne povesteasca cum au reusit performanta. Ei vor primi o atentie speciala si se vor bucura de un interviu intr-un reportaj inedit. Ei vor avea ocazia sa elaboreze alaturi de colegii lor, copii cu abilitati inalte din sectorul 6, o scrisoare comuna catre filantropi, continand un proiect creativ pe care sa-l propuna spre realizare filantropilor cu sprijinul inedit al lor, al copiilor.
+ Toate scrisorile vor fi scanate si postate pe internet pe un website dedicat urmand sa fie vizibile intregii lumi si sa primeasca o atentie speciala
+ Scrisorile vor fi ulterior impachetate si trimise in SUA filantropilor cu o scrisoare speciala de intampinare a proiectului. In aceasta scrisoare, cele mai importante proiecte propuse de copii pentru implementate vor fi evidentiate si sustinute de organizatie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.