Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cea de-a XXII-a ediție Astra Film Festival se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

0

Președintele Klaus Werner Iohannis a acordat Înaltul Patronaj al Președintelui României celei de-a XXII-a ediții a festivalului internațional de cinema documentar de la Sibiu, Astra Film Festival. În opinia domniei sale, „pentru a ne dezvolta ca societate, cultura trebuie să facă parte din viața noastră”.

Sursa foto Administratia Prezidentiala

Președintele Iohannis i-a înmânat regizorului sibian Dumitru Budrala, fondatorul Astra Film Festival, însemnele Înaltului Patronaj al Președintelui României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc astăzi, la ora 12.30, în Salonul Ambasadorilor, la Palatul Cotroceni. „Am convingerea că, pentru a ne dezvolta ca societate, cultura trebuie să facă parte din viața noastră. Moștenirile culturale ne-au făcut cunoscuți și peste hotare, iar noi astăzi ne bucurăm de această bogăție pe care o avem. În semn de apreciere pentru contribuția pe care o au în promovarea culturii românești, am acordat astăzi Înaltul Patronaj al Președintelui României organizatorilor Festivalului Internațional de Muzică de Cameră Sonoro – ediția a X-a, Festivalului Internațional George Enescu – ediția a XXII-a, Festivalului de Film ASTRA Sibiu – ediția a XXII-a și Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția a XXII-a”, a subliniat șeful statului.

Cea de-a XXII-a ediție Astra Film Festival va avea loc la Sibiu, între 5 și 11 octombrie 2015.

Intrat în cel de-al treilea deceniu de existență, festivalul internațional de cinema documentar de la Sibiu a devenit o platformă artistică vie, care pulsează la unison cu actualitatea cinematografiei mondiale. Este un brand de succes, recunoscut pe plan internațional, unul dintre produsele culturale de marcă ale României.

Eveniment-pilon în 2007, festivalul aplică principiul fundamental al filozofiei programului „Capitală Culturală Europeană” cu privire la relația intrinsecă dintre evenimentul cultural și comunitate. Astra Film este acel tip de festival care influențează societatea și a cărui prezență este resimțită în comunitate în mod continuu, dincolo de momentul culminant al întâlnirii dintre filme, creatori și public. Dimensiunea globală a festivalului este reflectată în conținutul și calitatea programelor, relaționarea cu celelalte festivaluri internaționale, capacitatea de a oferi oportunități și o largă circulație cinematografiei documentare naționale și inițiativele în domeniul educației prin film. Astra Film Festival a ajuns la o libertate a genurilor care asigură Sibiului statutul de punct de întâlnire între oameni şi cultură, iar acest fapt plasează oraşul pe linia marilor capitale europene.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.