Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cea de-a IV-a editie a campaniei „Si cei mici fac fapte mari!” isi prezinta rezultatele si castigatorii

0

„Si cei mici fac fapte mari!” este o campanie nationala anuala de constientizare si colectare a bateriilor uzate (DBA), dedicata gradinitelor din Romania. Realizata de ECOTIC BAT, campania a ajuns la cea de-a patra editie, la finalul careia s-au colectat 2,3 tone DBA din 170 de gradinite inscrise.

Campania a avut un mecanism simplu, menit sa starneasca in primul rand interesul celor mici, dar si mobilizarea celor mari. Pe scurt, „Si cei mici fac fapte mari” este o competitie intre gradinitele care aleg sa se inscrie in program, pe baza cantitatilor de baterii uzate colectate.

Si cei mici 2

Componenta educativa a campaniei „Si cei mici fac fapte mari!” a avut prioritate, in acest sens ECOTIC BAT a pregatind materiale potrivite varstei prescolare. Pliante, abtibilduri, intrebari si instructiuni i-au mobilizat pe cei mici si, in joaca, i-au informat despre ce inseamna bateriile uzate si de ce este important sa nu le aruncam la gunoi, ci sa le colectam si predam corect spre reciclare.

170 de gradinite din toata tara s-au inscris in program, reusind rezultate demne de lauda. S-au colectat 2,3 tone de baterii uzate! Felicitari tuturor copiilor, parintilor si cadrelor didactice pentru daruirea cu care au colectat pentru un mediu curat!

Cinci gradinite au fost premiate, pentru rezultatele exceptionale la colectarea DBA:

Locul 1: Gradinita “Sfanta Filofteia” – Brasov – 222,3 kg baterii uzate colectate

Locul 2: Gradinita “Casuta cu povesti” – Bistrita – 72,2 kg baterii uzate colectate

Locul 3: Gradinita “Sf. Sava” – Iasi – 69 kg baterii uzate colectate

Locul 4: Gradinta “Adia Kindergarten” – Constanta – 68 kg baterii uzate colectate

Locul 5: Gradinita nr. 47 – Oradea – 59,86 kg baterii uzate colectate

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.