Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cea de-a doua editie a Galei Premiilor in Educatie si-a desemnat castigatorii

0

Pe 3 noiembrie au fost anuntati castigatorii celei de-a doua editii a Galei Premiilor in Educatie, eveniment organizat de catre Fundatia Dinu Patriciu la Palatul Parlamentului. Gala Premiilor in Educatie urmareste descoperirea, promovarea si premierea oamenilor, proiectelor si organizatiilor care au un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania.

Sectiunile competitiei au fost: “Elevul anului”, “Educatorul/Invatatorul anului” “Profesorul anului”, “Scoala anului”, “Studentul anului”, “Profesorul anului /Invatamant universitar”, “Facultatea anului”, “Cercetatorul anului”, “Bibliotecarul anului”, “ONG-ul anului in domeniul educatiei”, “Cel mai bun proiect educational”.

Anul acesta, valoarea totala a premiilor a fost de 250.000 EUR, cu 50.000 EUR mai mult decat anul trecut, iar formatul competitiei a fost imbogatit cu 2 sectiuni noi: Bibliotecarul anului si Educatorul/Invatatorul anului.
Pentru toate sectiunile de concurs cei 12 castigatori ai premiului intai au urcat pe scena si au rostit discursuri emotionante in fata unei audiente formate din cateva sute de invitati, personalitati din mediul academic, oaspeti din mediul corporatist, parteneri ai Fundatiei Dinu Patriciu din randul organizatiilor neguvernamentale, reprezentanti ai mediul diplomatic, jurnalisti.

Castigatorii locului I sunt:

·    Elevul anului: Tudor Giurgica – Tiron, Colegiul National Iasi (7.000 EUR)
·    Invatatorul/Educatorul anului: Ioana Codruta Sava, Gradinita cu program saptamanal Veronica Filip, Scoala cu clasele  I-VIII  “Elena Cuza”, Piatra Neamt (10.000 EUR)
·    Profesorul anului: Rodica Silvia Pop, Scoala “Nicolae Iorga”, Baia Mare (10.000 EUR)
·    Scoala anului: Colegiul National de Informatica, Piatra Neamt (30.000 EUR)
·    Studentul  anului: Ion-Andrei Popescu, Universitatea de Medicina si farmacie “Carol Davila”, Bucuresti (7.000 EUR)
·    Profesorul anului (invatamant universitar): Constantin Ticu, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Iasi (10.000 EUR)
·    Facultatea anului: Facultatea de Business, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj (15.000 EUR)
·    Facultatea anului: Facultatea de Matematica, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Iasi (15.000 EUR)
·    Cercetatorul anului: Mihai Viorel Putz, Universitatea de Vest din Timisoara, Timisoara (10.000 EUR)
·    Bibliotecarul anului: Gilda Eleonora Draganescu, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi – Biblioteca Iasi (10.000 EUR)
·    ONG-ul  anului in educatie: Fundatia de Sprijin Comunitar, Bacau (20.000 EUR)
·    Cel  mai bun proiect educational al anului: YouthBank Romania – Asociatia pentru Relatii Comunitare, Cluj (10.000 EUR).

“Uneori suntem tentati sa asteptam ca schimbarea in educatie sa vina numai de sus in jos – de la guvernanti catre scoli. Se pierd astfel din dezbaterile publice povestile oamenilor cu adevarat dedicati din sistemul educational care isi construiesc propria definitie pentru implicare si care realizeaza deja o revolutie tacuta a celor care cred in educatie.
Sunt acei profesori care inteleg sa transmita elevilor valori si principii, nu numai informatii, in timp ce le hranesc acestora curiozitatea pentru un domeniu sau altul. Sunt acei cercetatori care viseaza sa castige premiul Nobel si sa transforme omenirea prin descoperirile lor…

Sunt toti bibliotecarii care fac eforturi uriase pentru ca si cele mai indepartate sate sa primeasca suficiente carti si care uita de fisa postului pentru a-i instrui pe copii sa foloseasca un computer. Gala Premiilor in Educatie este mai mult decat un eveniment punctual prin care le aducem public recunoastere acestor oameni, este un reper pentru un cadru de normalitate in care aducem la un loc toate aceste reusite remarcabile, pentru a transforma educatia intr-un subiect care sa ne preocupe constant.”  Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu

Detalii despre castigatorii editiei din 3 noiembrie 2010 a Galei Premiilor in Educatie se regasesc pe www.premiileineducatie.ro. Prin acest proiect, Fundatia Dinu Patriciu doreste sa premieze performanta si sa impulsioneze competitia si creativitatea in domeniul educatiei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.