Ce salarii primesc studenţii la primul lor job?

0

Ultima şansă să-ţi găseşti un job vara aceasta. Ce salarii primesc studenţii la primul lor job?

19996_10153023739062297_2075318455169236346_n
Până pe 17 august 2015 are loc Târgul virtual Hipo.ro pentru absolvenţi, un proiect online de recrutare adresat studenţilor şi masteranzilor care finalizează studiile şi vor să se angajeze în această vară. La ediţia din acest an a Târgului virtual Hipo pentru absolvenţi participă 36 de companii din domenii variate precum: Financiar-bancar, IT&C, Servicii & BPO, FMCG, Construcţii, Logistică, Consultanță, Turism, Farmaceutice, Retail şi Inginerie. În perioada 15 iunie – 31 iulie, au fost înregistrate 150.000 de vizite pe platforma dedicată evenimentului virtual, iar în ceea ce priveşte oraşele din care a fost accesat evenimentul acestea sunt: București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov. Cei care vizitează pagina dedicată evenimentului pot aplica la peste 600 de joburi entry-level, programe de internship şi stagii de practică. Conform unui studiu realizat de Hipo.ro în 2015, a reieşit că 39% dintre absolvenții promoțiilor anterioare au avut la primul job full-time un salariu net cuprins între 150 – 250 E.

300x250_04

Care sunt planurile de recrutare ale companiilor în 2015?

Conform informaților extrase din Raportul Hipo.ro privind Piața forței de Muncă în 2015, 75% dintre companii vor să recruteze între 3-10 interni în cursul acestui an. Peste 70% dintre tinerii care sunt selectaţi pentru un internship/trainee primesc propuneri în vederea ocupării unei poziții permanente în cadrul companiei la finalul programului.

Care sunt salariile cu care sunt remunerați studenţii la primul lor job?

Tot în urma studiului realizat de Hipo.ro privind Piața forței de Muncă în 2015 a reieşit că 39% dintre absolvenții promoțiilor anterioare au declarat că la primul job full-time au avut un salariu net cuprins între 150 și 250 Euro, 23% dintre ei între 250 – 350 E, în timp ce 19% au avut salarii peste 350 E, iar 16% salarii sub 150 E.

În plus, tinerii primesc din partea companiei o serie de alte extrabeneficii printre care, cele mai frecvente sunt: zilele de concediu, bonurile de masă, asigurările medicale, training-uri şi cursuri de specializare, burse de studiu, vacanţe plătite.

Candidaţii interesaţi să participe la Târgul virtual Hipo.ro pentru absolvenţi trebuie să îşi creeze un cont şi un CV pe portalul de carieră www.hipo.ro. Un punct de atracţie în cadrul Târgului virtual Hipo.ro pentru absolvenţi îl reprezintă standurile companiilor care participă la eveniment. În urma centralizării numărului de accesări întregistrate de fiecare companie, top 5 standuri virtuale cele mai accesate de vizitatori sunt:

1. Asseco South Eastern Europe România
2. IBM Global Delivery Center Eastern Europe
3. Microsoft
4. Atexis
5. dcs plus

Câteva dintre companiile care au stand virtual în cadrul târgului online dedicat studenților și proaspăt absolvenților sunt: Libra Internet Bank, ProCredit Bank, PIRAEUS BANK, ING Bank, Unicredit Țiriac Bank, E-Securities, Asseco South Eastern Europe România, dcs plus, H Grup IT Expert, IBM Global Delivery Center Eastern Europe, Microsoft, Misys Banking Systems, Camline, UPC România, Brainspotting, WEBHELP România, Viva Credit, British American Shared Services Europe, Bosch Service Solutions, Besedo, Macromex, Intersnack România, Holcim, Gebrüder Weiss, Deloitte România, Catalyst Recruitment, KPMG România, Axience, Amoma, ZENTIVA, REWE România – Penny Market / XXL Mega Discount, Atexis, Schneider Electric.

„În acest moment ne dorim extinderea echipei cu noi colegi, foarte buni cunoscători de limbi străine (italiană, engleza, spaniolă, rusă, germană, portugheză, limbi nordice) şi îi invităm, pe cei care-şi doresc să se alăture unei echipe profesioniste şi entuziaste, să ne cunoaştem şi să explorăm împreună posibilitatea unei colaborări fructuoase. Vor avea ocazia să descopere că pentru Besedo echipa este pe primul plan, iar în acest sens sperăm că viitorii noştri colegi să descopere aceleaşi valori care până acum ne-au purtat cu succes să fim prezenţi cu sedii pe trei continente” – Alina Iosub, Office Manager Besedo România, Iaşi office.

Mai multe informaţii despre Târgul virtual Hipo.ro pentru absolvenţi sunt disponibile 24h din 24h, pe www.hipo.ro, până pe 17 august.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de solutii de recrutare și employer branding.

Având o experiență de 8 ani, Catalyst Solutions adaugă valoare clienților și candidațiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare târg de carieră din România organizat bianual în București, Timișoara și Iași), www.hipo.ro – singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifică în fiecare an cei mai valoroși 300 de tineri absolvenți la nivel național), Career Innovation Week (identifică tineri cu rezultate remarcabile în domeniile financiar, vânzări, marketing, IT&C, cercetare și inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferințe dedicate celor interesați de audit, taxe, contabilitate, legal și IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicație de orientare în carieră adresată studențiilor și masteranziilor din domeniul economic și tehnic distribuită în 15 centre universitare), DevTalks (proiectul reunește 350 de developeri & profesioniști IT pasionați de zonele Web, Mobile, Cloud Computing si Big Data) Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți și Angajatori de TOP Virtual.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.