Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce mai fac copiii în taberele de iarnă: De la programare la jocuri, aplicații, robotică și Minecraft, vacanța va pregăti peste 2000 de elevi

0

Vacanța de iarnă școlară va fi pentru peste 2000 de copii din toata țara una legată de tehnologie. Logiscool, una din cele mai mari școli de programare și robotică pentru copii, deschide porțile taberelor la începutul lui 2020, și le oferă copiilor oportunitatea să devină în scurt timp creatori de ultimă tehnologie.

Logiscool inaugurează taberele de iarnă pentru tehnologie și programare care se vor desfășura pe perioada vacanței de iarnă 2019-2020, în perioada 6-10 Ianuarie.

Timp de o săptămână, copiii și adolescenții care își doresc să programeze jocuri, website-uri, aplicații, sau chiar roboți, vor avea acces la multe programe dezvoltate atât în Scoolcode, platformă creată de Logiscool și adaptată pentru toate vârstele, cât și prin alte activități interactive.

Pentru a participa la programul de tabără ales, elevii nu au nevoie de nicio pregătire specială sau de cunoștințe în domeniul IT. Cursurile taberelor sunt structurate în patru categorii: programare, robotică, Minecraft și editare video și grafică, iar participanții învață lucruri utile despre industrii care se află în plină expansiune.

 

Taberele urbane sunt locul unde copiii au ocazia să descopere domenii noi și să-și îmbunătățească abilitățile digitale, dar și să își găsească prieteni care au aceleași pasiuni ca ale lor.”, ne transmite Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Taberele urbane: locul unde își petrec copiii vacanțele școlare!

Școala de programare a strâns în taberele urbane peste 2500 de copii și adolescenți între 7 și 17 ani la nivel național, în cei doi ani de la lansarea în România. Mai mult, francizele Logiscool au pregătit 10.000 de elevi în locațiile din toată țara, atât în cadrul cursurilor din timpul semestrelor școlare, cât și în taberele urbane din vacanțele școlare.

Dacă pentru elevii din ciclurile primare și gimnaziale cursurile au început deja din luna septembrie, elevii de liceu au avut ocazia să participe la lecții demonstrative gratuite în luna octombrie și să descopere astfel o nouă pasiune distractivă, dar și utilă pentru viitor – programarea prin jocuri.

Ce învață copiii în cadrul fiecărei tabere de iarna?

Taberele Urbane de Iarnă se anunță interactive și urmăresc să stârnească curiozitatea copiilor și să le pună la încercare gândirea analitică și critică.

 

Pentru ei, Logiscool a pregătit diferite cursuri digitale captivante, combinate cu jumătate de zi de activități recreative, pentru o vacanță de neuitat.

Cu misiunea de a dezvolta creatori și nu doar simpli consumatori de tehnologie, Logiscool a pregătit următoarele programe de tabără de iarnă:

 

  1. Taberele de programare

Destinate copiilor între 7 și 15+ ani, elevii pot să aleagă dintre 5 cursuri de programare: Hacker Camp, ANDROID APP, Kodu 3D Game Design, cursul intensiv pentru începători (12-14 ani) și cursul intensiv pentru începători de peste 15 ani.

Experiența din tabere este ca un portal de acces în universul digital. Copiii pot învăța lucruri noi din domeniul preferat, fie ca e robotică, programare sau, pentru cei mai artiști, design și producție video”, ne-a dezvăluit Iulian – coordonator traineri la Logiscool.

  1. Taberele de robotică

Dacă cel mic este fascinat de roboți și de ce înseamnă să proiecteze mișcările și acțiunile inteligente, pe lângă asamblarea părților de LEGO, taberele de robotică din vacanța de iarnă se anunță captivante și gata să potolească orice entuziasm.

 

Potrivite pentru intervalul de vârstă 6-14 ani, taberele de robotică învață copiii cum să programeze roboți și să răspundă în fața unor provocări reale.

Copiii pot să aleagă din cinci cursuri de robotică: LEGO MINDSTORM EV3, LEGO WeDo, mBot, Cozmo sau LEGO BOOST și vor învăța cum să programeze roboții să execute anumite comenzi.

  1. Tabere de Minecraft – cel mai popular joc din lume

Minecraft este jocul momentului pentru copii și adolescenți. În tabără de iarnă, copiii și adolescenții descoperă cum este să construiască lumi cu adevărat uimitoare și cum pot folosi acest joc spre a înțelege mai bine algoritmii din spate.

Fie că vor participa la cursurile de design, cele clasice sau cele pentru profesioniști, ei vor învăța cum să construiască structuri mecanice controlate prin circuite virtuale complexe, vor întâmpina multe provocări, dar le vor și depăși cu ajutorul ingeniozității și a instructorilor care îi vor îndruma pe parcursul celor cinci zile de tabără.

 

 

  1. Tabere de Editare video și Grafică

 

Vloggerii aspiranți și junior designerii își vor pune și ei creativitatea la încercare în cadrul taberelor Logiscool la cursurile de editare video și grafică. La cursul de producție și editare video, copiii și adolescenții vor afla care sunt principalele genuri de film, cum pot să-și spună cât mai convingător povestea, ce tehnici de editare să folosească, cum să aplice efecte speciale, dar și cum să pună subtitrări.

Junior designerii vor testa practic, în timpul taberei, viața reală a unui graphic designer. Ei vor învăța cum să utilizeze un soft profesional de editare a imaginilor, cum să combine culorile și cum să facă prezentări interesante.

Taberele aduc în locația Logiscool tineri dornici să se afle atât în fața camerei, cât și în spatele ei. Tot ce înseamnă identitate vizuală, cum creezi un logo, ce înseamnă construcția unui site și cum transmiți mesajul dorit prin operarea corectă a aparaturii necesare va fi descoperit în cadrul cursurilor disponibile în taberele de editare video și grafică.

Cât durează taberele Logiscool?

Taberele durează 5 zile și sunt disponibile în două variante: jumătate de zi sau o zi întreagă. Pentru cei care vor să studieze în mod intensiv, opțiunea full day combină activitatea propriu-zisă cu o jumătate de zi de activități recreative sau o altă tabără specifică vârstei copilului.

 

Prețurile taberelor sunt disponibile pe platoforma online Logiscool, iar acestea diferă în funcție de tipul de program pentru care se optează. Pentru detalii complete, vizitează secțiunea dedicată taberelor urbane din pagina școlii Logiscool.

Înscrierile au loc începând din luna noiembrie, iar părinții și copiii pot rezerva împreună un loc în tabăra la care își doresc să participe. Locurile sunt limitate!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.