Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CaziNOU

0

CaziNOU. Zece zile de fascinație pe litoral

(1 – 10 august 2014)

Sursa: http://crestemidei.ro/CaziNOU

Ajută-ne să repoziționăm Cazinoul din Constanța pe harta culturală a Ronmâniei și să-l redeschidem în această vară publicului larg!

Ai fost vreodată în Cazinoul din Constanța? Probabil că te-ai  mirat trecând pe lângă el în ultimii ani și văzându-l închis și din ce în ce mai ponosit.  În vara asta, clădirea-simbol a litoralului românesc își redeschide porțile pentru tine, la o inițiativă CALUP. Între 1 și 10 august, te așteptăm pe faleză de dimineață până seara, cu un program cultural intens.

Ce înseamnă CaziNou?

Este un proiect de reactivare urbană și socială inițiat de CALUP  , care își propune în principal următoarele:

– să arate că această clădire este un simbol important pentru un public extins și că redeschiderea sa are o susținere amplă;

–  să pregătească clădirea pentru accesul publicului și derularea de evenimente culturale, oprind totodată degradarea clădirii. Practic, vom investi banii donați direct în clădirea cazinoului, pentru reparații și curățenia necesare redeschiderii sale;

–  după o lungă absență,să redea Cazinoul publiculuitimp de 10 zile, printr-un program cultural divers și intens;

–  să creeze o platformă culturală și educativă, un catalizator urban și social, care va reafirma Cazinoul ca simbol național;

Descrierea  proiectului

Cazinoul din Constanța este o clădire-simbol de valoare arhitecturală și urbanistică excepțională care, în ciuda notorietății sale, a devenit o prezență tot mai fantomatică. Timp de zece zile, vom readuce clădirea Cazinoului pe scena culturală actuală. Pe timp de zi, Cazinoul va fi deschis pentru vizitare și va propune ateliere și activități vizitatorilor de toate vârstele. Serile vor fi dedicate concertelor de jazz, proiecțiilor de film, teatrului, dansului, muzicii clasice și electronice, iar exteriorul clădirii va fi animat de proiecții pe fațadă. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a bate la picior spațiul interior al cazinoului, unde îi așteaptă informații despre istoria și, mai ales, poveștile țesute în jurul acestei clădiri-simbol, care le vor fi livrate într-o manieră alternativă prin instalații artistice și materiale informative interactive.

Cine suntem?

CALUP  e un proiect de regenerare urbană inițiat de un grup de tineri activi în industriile creative. Grupul reactivează spații în impas din patrimoniul construit prin organizarea de evenimente culturale adaptate istoriei și personalității fiecărui imobil în parte, într-o încercare de a le readuce pe harta culturală a orașului. Fiecare intervenție CALUP funcționează și ca o platformă pentru artiști și designeri, susținând scena culturală autohtonă. Deja au fost incheiate patru asemenea demersuri în clădiri de valoare arhitecturală din București, iar în vara aceasta se pregătește intervenția de cea mai mare amploare, la Cazinoul din Constanța

De ce avem nevoie de tine?

Pentru că vrem să arătăm că există un public larg interesat de clădirea Cazinoului și dacă acesta ar redeveni activ ar fi un punct de atracție pentru localnici, turiști din toată țara și nu numai.

Pentru că atitudinea de a aștepta ca altcineva să facă ceva trebuie schimbată și ca să arătăm cum Cazinoul este prezent în inimile tuturor, nu doar în pozele de vacanță de pe faleză.

Pentru a face un sondaj public despre ce se dorește să se întâmple în Cazinou în viitor.

Și mai ales pentru a strânge fondurile necesare primului pas al intervenției noastre, accesul în siguranță în Cazinou și stoparea degradării clădirii. Acesta presupune, pe scurt, asigurarea zonelor aflate în stare critică, repararea golurilor în pardoseli și acoperiș și rebranșarea la apă și la curent electric a clădirii.

Costul lucrărilor de igienizare și de stopare a degradării actuale se ridică la suma de minim 10.000 euro. Orice contribuție în plus e un gest activ de susținere a inițiativei noastre și ne va ajuta ca evenimentul pe care îl plănuim să fie cât mai strălucitor.

Așadar, orice donație, oricât de mică, reafirmă importanța clădirii Cazinoului și face posibil ca în vara asta să fie vizitat de cât mai multă lume.

Chiar dacă nu poți susține proiectul financiar, poți să ne susții crescându-ne vizibilitatea și trimițând acest link prietenilor tăi.

1-10 August 2014

Accesul în sala de spectacole a Cazinoului, în timpul evenimentelor principale de seara, va fi liber, însă locurile sunt limitate la 250 de persoane pe scaune și 400 în picioare. Doar donând către proiectul nostru îți poți rezerva loc la evenimentul pe care nu vrei să-l ratezi.

Iți mulțumim și să ne vedem la CaziNOU!

Cu acordul Primariei Municipiului Constanta

Amenajarea coordonata de: Wolfhouse Productions

cu participarea: The Plot, Stardust Architects*, Republic of Architects, Studio Poteca, Atelier Maas

Modulab, Videogram, Dan Adrian Ionescu

Documentare istorica: Asociatia Arché

Evenimente: Dupa Ureche, Discoteca, Atelierul de Productie

Media: TVR, Urban Constanta, Designist, Sub25, Saatchi & Saatchi

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.