Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cătălin Vălean este marele câștigător al concursului naţional de schiţe de design vestimentar „Fii creator de Haute-Couleur!”

0

 Henkel România, prin marca Perwoll, anunță câștigătorul concursului naţional de schiţe de design vestimentar, „Fii creator de Haute-Couleur!”. Astfel, după finalizarea celor două etape de selecție – votul publicului și votul juriului competiției – colecția de schițe „Tranziții”, creată de Cătălin Vălean, a atins cel mai mare punctaj și este desemnată câștigătoare a concursului.

Tânărul designer va primi 1.500 de euro pentru crearea efectivă, special pentru această competiţie, a unei colecţii de 5-7 ţinute din schiţele sale, care pot fi vizualizate aici: www.atelierperwoll.ro/participanti/tranzitii-4976.html. Colecția „Tranziții” propune ținute pentru ambele sexe, care vor fi realizate din materiale precum mătasea și diverse tipuri de stofă și ilustrează reprezentările autorului asupra conceptului de schimbare. Colecţia creată de marele câștigător va beneficia de expunere gratuită spre vânzare în Galeria Designerilor Români din magazinul Cocor, Bucureşti, timp de 4 luni, în perioada septembrie – decembrie 2012.

Juriul competiţiei a fost alcătuit din Adelina Ivan (designer vestimentar), Marian Pălie (fashion stylist), Carmen Andrei (reprezentant magazin Cocor) şi Larisa Guzgă (reprezentant Henkel România, divizia Detergenţi). Criteriile de jurizare au inclus: respectarea temei, conceptul colecţiei create, ţesăturile alese şi potenţialul vandabil al creaţiilor. Marele câştigător a fost ales dintr-un număr de 79 de participanţi, pe baza mediei dintre nota juriului competiției şi votul online de popularitate, oferit de vizitatorii platformei online a concursului timp două săptămâni.

„Competiția Perwoll a avut câțiva concurenți care ne-au impresionat –  nu numai că au respectat tema, ci au avut și coerență stilistică, și – ceea ce este foarte important – o viziune personală în reprezentarea schițelor”, declară Adelina Ivan, designer vestimentar şi membră în juriul competiţiei.

„Nivelul de pregătire, dar și numărul impresionant al schițelor și concurenților, prospețimea mesajului, inteligența cromatică, respectarea temei și seriozitatea abordărilor tematice au transformat acest concurs într-un adevărat succes. Și de această dată, am constatat că potențialul creativ al tinerei generații este nelimitat și trebuie susținut rapid și cu perseverență, pentru a fi cât mai vizibil”, declară Marian Pălie, stilist independent de modă şi membru în juriul competiţiei.

Cătălin Vălean este student la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca, secţia design-vestimentar şi a absolvit un stagiu de practică în Germania, la un label de modă din Berlin, prin programul de plasament Erasmus. A fost dintotdeauna pasionat de modă, dar a reuşit să şi-o dezvolte numai după ce a beneficiat de susţinerea financiară a părinţilor.

“Concursul Fii Creator de Haute-Couleur a reprezentat o mare provocare pentru mine, în principiu datorită temei „Culori de înaltă ţinută”, care m-a facut să ies din zona mea de confort – limitată la o paletă de nuanţe de negru, gri şi alb. Pe lângă premiile foarte importante care au fost puse în joc, apreciez enorm impulsul dobândit în urma participării la acest concurs, acea confirmare că sunt pe drumul cel bun şi că atât eforturile mele, cât şi ale tuturor tinerilor designeri români pot fi apreciate, atâta timp cât se munceşte”, declară Cătălin Vălean, câştigătorul concursului naţional de schiţe de design vestimentar.

Concursul naţional de schiţe de design vestimentar „Fii creator de Haute-Couleur!” se află la prima ediţie şi a adunat un număr impresionant de 79 de participanţi din întreaga ţară, ale căror colecţii de schiţe se pot vedea pe pagina competiţiei, www.atelierperwoll.ro. Participanţii au propus între 10 şi 15 schiţe prêt-à-porter, pe tema „culori de înaltă ţinută”, au detaliat materialele cu care ar urma să-și realizeze colecţia şi au explicat conceptul ei. Competiţia s-a adresat atât persoanelor cu studii de profil, cât şi tinerilor amatori care și-au putut demonstra talentul prin schiţe, din dorința de a se afirma în domeniul designului vestimentar.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.