Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Câștigătorii primei etape a campaniei „ Zilele ECO în Școala ta!”

0

Prima etapă a campaniei ECOTIC „Zilele ECO în Școala ta!” s-a incheiat. Parte a Caravanei ECOTIC, această campanie de conștientizare este adresata elevilor, părinților acestora și profesorilor din instituțiile de învățământ cu clase gimnaziale.  Mesajul privind necesitatea colectării și reciclării corecte a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) a ajuns în 104 școli din 23 de orașe din toată țara, fiind implicați peste 50.000 de elevi. Toate școlile au fost înscrise într-un concurs distractiv și util, iar juriul a desemnat câștigătorii. Au fost colectate 20,1 tone DEEE și 2.25 tone deșeuri de baterii și acumulatori portabili.

11124794_1098818623466390_538822987_n

Pornită în noiembrie 2014, prima etapă a campaniei „Zilele ECO în Școala Ta!” s-a încheiat odata cu anul școlar, în iunie 2015. Parte din proiectul Caravana ECOTIC, această campanie și-a propus de la bun început obiective foarte clare și usor de monitorizat: atingerea unui număr cât mai mare de școli, și deci a unui public sensibil la acțiuni de educare (elevii), organizarea de acțiuni de eco-educație și conștientizare și finalizarea acestora cu acțiuni concrete de colectare de deșeuri electrice și electronice și baterii uzate și acumulatori. Pentru ca totul să fie cât mai distractiv și interactiv, școlile au fost înscrise într-un concurs; în funcție de nivelul de mobilizare și rezultatele obținute, cele mai eco-harnice scoli aveau sa fie premiate. Caravana ECOTIC este un proiect co-finanțat prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene.

ECOTIC anunță cu bucurie, nu numai câștigătorii acestui concurs, ci și amploarea implicării elevilor, profesorilor și parintilor la nivel national. Alături de echipa ECOTIC și de Ecoterrian, micuțul nostru prieten cu inimă mare, au fost peste 50.000 de elevi din 104 scoli. Ajutați de profesorii și părinții lor, elevii au învățat despre colectarea și reciclarea corectă, despre mediu și protejarea acestuia, destre utilizarea responsabilă a resurselor planetei, au muncit la curățenia școlii și a cartierului lor, au plantat copaci și plante și au creat după puteri – eseuri, picturi sau materiale audio-video.

În această etapă a campaniei „Zilele ECO în școala ta!” au fost colectate peste 20 tone DEEE și peste 2 tone deșeuri de baterii și acumulatori portabili.

 

ECOTIC și partenerii proiectului „Caravana ECOTIC” sunt convinși ca toate activitățile pe care elevii și profesorii le-au desfășurat în cadrul campaniei „Zilele ECO în școala ta!”, precum și toate eforturile depuse se vor traduce printr-un viitor mai curat datorită acțiunilor concrete, prietenoase cu mediul întreprinse atât de elevi, de familiile acestora, precum și de noi toți.

ECOTIC felicită pe toți și anunță cu mândrie cele trei școli premiante:

Locul I și o tabără eco pentru 20 de elevi – Școala Gimnazială „Carmen Sylva” din Iași, profesor coordonator Mariana Dinter;

Locul II și o tablă inteligentă – Liceul cu program sportiv din Botoșani, profesor coordonator Anca Toma;

Locul III și un videoproiector + sistem home cinema – Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Roman, profesor coordonator Poenaru Alexandra Georgiana.

Premiul cel mare, tabăra eco-montană “Dor de munte”, va avea loc în perioada 30 iunie – 5 iulie 2015, în localitatea Gura Râului (Mărginimea Sibiului), judeţul Sibiu. Activitățile propuse de către organizatori sunt diverse, cu mare interes pentru elevii de gimnaziu răsplatiți astfel pentru eforturile depuse PENTRU UN MEDIU CURAT! Drumeţii, orientare turistică, amenajarea unei tabere de corturi, seminarii tematice (marcaje turistice, plante ocrotite din Munţii Cindrel, Apa – sursa vieţii, primul ajutor, regulile muntelui), ECO ateliere, ateliere de creaţie si focul de tabară vor fi incluse în activitățile acestei tabere.

ECOTIC și partenerii Caravanei ECOTIC mulțumește tuturor pentru contribuția inimoasă la formarea unei percepții corecte a noii generații în ceea ce privește protecția și îngrijirea mediului. Echipa ECOTIC începe pregătirile pentru următoarea etapă a campaniei „Zilele ECO în Școala Ta!”, care va începe în toamna acestui an.

NATURA ARE NEVOIE DE NOI!

………………………………..

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 480 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 9 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC

Despre LIFE:

Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanțează proiectele care contribuie la elaborarea și punerea în practica a politicii și a legislației în domeniul mediului. Acest program facilitează în special integrarea problemelor de mediu în cadrul celorlalte politici și mai general, participă la dezvoltarea durabilă. Programul LIFE+ înlocuiește o serie de instrumente financiare dedicate protecției mediului. Mai multe detalii gasiți pe http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.