Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Castigatorii Galei Persoanelor cu Dizabilitati 2011

0

GALA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII

EDIȚIA “EDUCAȚIE FĂRĂ BARIERE” 2011

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei și Fundația Motivation România, împreună cu Fundația Vodafone România, au organizat în data 29 noiembrie 2011, în Studioul 3 al Televiziunii Române, a doua ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități -„Educație fără bariere”. Cătălin Stefănescu, relizatorul emisiunii Garantat 100%, a fost gazda evenimentului care a adus la un loc peste 200 de persoane cu dizabilități, angajatori publici și privați, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, specialiști în educație și incluziune socială și ziariști.

Pe scena Galei au evoluat trupele Dance Trauma din Cluj, alături de toboșarul Andrei Strătilă, Timpuri Noi, Vița de Vie, Alexandrina & Band și dansatorii Yoshihiro Katayama, Elena Măruță, Mădălina Marin și Mohammad Abedin Nehjadi.

Membrii juriului au avut o sarcină dificilă în a stabili premianții celor cinci categorii din concurs.

Astfel, la categoria “Porți deschise”, dedicată celor care fac eforturi de accesibilizare, câștigătorul desemnat a fost Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța. Organizația a primit acest premiu pentru accesibilizarea de spații și materiale didactice: rampe, lifturi de scară, panouri informaționale în contrast cromatic, materiale în limbaj Braille, cărți tactile, sintetizatoare de voce.  Dar, mai presus de toate, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța și-a propus să accesibilizeze mințile oamenilor: au declanșat campanii de advocacy pentru a promova în grădinițele și școlile de masă educația incluzivă.

Câștigătorul secțiunii “Promovează abilitatea”, dedicată presei, este Radio România Timișoara. În familia jurnaliștilor care promovează abilitățile persoanelor cu dizabilități, Radio România Timișoara este instituția media care a dedicat programe persoanelor cu sindrom Down, copiilor cu autism, copiilor nevăzători, persoanelor cu dizabilități intelectuale sau motorii. Radio România Timișoara ia acest premiu pentru efortul de a-și elibera ascultătorii de prejudecăți.

“Angajatorul abilității” din acest an este o companiie din linia întâi a frontului incluziunii: bauMax. Dincolo de angajarea a 19 persoane cu dizabilități, bauMax este o companie care participă la seminarii de informare pe subiectul dizabilității. Care face evenimente sportive, concerte și acțiuni de ecologizare, în care implică persoane cu și fără dizabilități.

La categoria “Școala tuturor abilităților”, deschisă unităților de învățământ incluzive, câștigătorul desemnat de juriu a fost grădinița Casa Minunată, din Oradea. Needucabilii, așa cum fuseseră etichetați, s-au bucurat la Casa Minunată de sprijin și condiții pentru o dezvoltare armonioasă. Astfel că, în cei 17 ani de existență, Casa Minunată a reușit să ajute peste 200 de copii cu dizabilități să ajungă în şcolile din comunitate. În Casa Minunată au contat nevoia, interesul și aptitudinile fiecărui copil.

Oameni cu desăvârșire sunt toți candidații de categoria de competiție cu acest nume. Premiul cel mare la acestă secțiune îi revine Laurei Elena Huter, din Craiova. Laura Huter îi ajută pe puștii cu deficiențe de auz de la Centrul Școlar „Beethoven” din Craiova să cucerească premii și lumi. Tactul pedagogic, răbdarea și empatia o ajută să coordoneze multe din activitățile extracurriculare de la școala pe care a absolvit-o și la care predă acum. Dar Laura nu se mulțumește numai cu a fi, așa cum spun colegii ei ”un lider calm, elegant, înțelegător și foarte atent”. Dansează, face coregrafie, pantomimă și teatru și studiază pictura.

Premiul de popularitate

Alexandru Nicolae Ghenescu este un puști pasionat de lectură, matematică și informatică din satul Ghirbom din Alba. Vrea să învețe informatica la Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și nu-i lipsește curajul de a încerca să se descurce singur în oraș. Optimist și simpatic, e iubit de comunitatea lui și a primit peste 1600 de încurajări să meargă mai departe.

Gala Persoanelor cu Dizabilități “Educație fără bariere” va fi difuzată sâmbătă, 3 decembrie 2011, la TVR1, începând de la ora 15.10.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în pregătirea acestui eveniment:

Celor care s-au înscris în competiția galei și celor care i-au susținut prin voturile lor;

Comunicatorilor acestei gale: Vlad și Teodora Stamate, Dorina Stamate, Lucian Negoiță, Ștefan Bandol, Ortansa Moraru, Gabriela Constantin, Erika Garnier, Mohammad Abedin și Mădălina Marin, Florin Georgescu, Barb Carman, Daniela Teodorescu, Alexa Stănescu, personalul și copiii de la școala pregătitoare a Asociației “Învingem autismul”, beneficiarii Fundației Pentru Voi, Marian Elisei;

Artiștilor din trupele Vița de Vie, Timpuri Noi, Alexandrina & Band, Dance Trauma, și lui Andrei Strătilă, domnului Yoshihiro Katayama și Elenei Măruță, care au fost pe scena evenimentului.

Lui Cătălin Ștefănescu și echipei de producție din partea TVR1 ;

Membrilor juriilor celor cinci categorii de competiție: Cornel Cojocaru, de la Banca Comercială Română, Daniel Kozak, de la Banca Mondială, Roxana Vitan, de la Fundația Româno-Americană, Sally Wood Lamont, de la Comitetul Român Paralympics, Andreea Sorescu, de la Asociația “Învingem autismul”, Alex Luchici, blogger, Excelența Sa Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Republicii Federale Germania, Șerban Sturdza, architect, Adina Milac, de la Institutul de Biochimie al Academiei Române, Florin Georgescu, de la Asociația Tandem, Luca Niculescu, RFI România, Vlad Mixich, de la Hotnews, Ștefan Cândea, de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, Edmond McLoughney, UNICEF, Carmen Lică, de la Fundația Step by Step România, Barb Carman, de la Mosaic, SUA;

Reprezentanței Comisiei Europene la București, sub patronajul căreia s-a desfășurat Gala;

TVR1, care a sigurat producția evenimentului;

Partenerului Adevărul Holding;

Celor care au dat vestea mai departe: Europa FM, București FM, 24 FUN, Oops Media, Elle, Avantaje, Psychologies, Baby, Hotnews.ro, SmartWoman.ro, BestJobs.ro, RomaniaPozitiva.ro, PromoAfaceri.ro, BusinessCover.ro, B365.ro, Startevo.ro.

Celor care au susținut Gala: Fundația Transilvania, Fundația Valvis, Special Olympics România, Fundația Step by Step, Media Image, Business Travel & Events, Cristalex, Murlfatlar, Coca Cola, IMPHOTO și GUITARSHOP.

Unităților protejate ARTO & MOTIVATION S.R.L.

Domnului Sorin Obretin și echipei SOVIS PRINT pentru tipărirea tuturor materialelor acestui eveniment.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.