Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Câștigătorii concursului  de educație pentru sănătate și prim ajutor ”Sanitarii Pricepuți”, ediția cu numărul 54  

0

În perioada 21 – 26 iulie 2016, s-a desfășurat etapa națională a concursului pentru sănătate și prim ajutor “Sanitarii Pricepuți” organizată de  Societatea Națională de Cruce Roșie din România în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Știintifice, Ministerul Sănătății și Ministerul Administratiei și Internelor (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență).

IMG_1553

Competiția din acest an a avut drept caștigători elevii Colegiului Național „Sfântu Sava”  sector 1, București.  Echipajul, format din cinci elevi în clasa a XI-a, a obținut cel mai mare punctaj atât la proba teoretică, cât și la proba practică, unde au demonstrat reale abilități în acordarea primului ajutor de bază.  Pe locul II s-a clasat echipajul Colegiului Național „Gheorghe Țițeica” din Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinți iar locul III a fost ocupat de  echipajul Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, jud. Dâmbovița.

Câștigătorii au primit din partea organizatorilor premii, cupe, medalii și diplome.

Competiția a constat dintr-o probă teoretică și una practică. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui test grilă cu întrebări referitoare la noțiuni de prim ajutor, educație pentru sănătate precum și din  istoricul Crucii Roșii. La proba practică, micii sanitari au bandajat, au făcut resuscitare pe manechin, au rezolvat cazuri de fracturi, entorse, arsuri, amputări și toate acestea în 8-10 minute!

Cei 220 de elevi participanți anul acesta la Concursul ”Sanitarii Pricepuți”, au beneficiat, pe lângă probele de concurs și de ateliere de educație umanitară, ateliere de educație pentru sănătate – aplicate prin participarea elevilor la  jocul „Healthy-o-poly”(dezvoltat de un grup de voluntari ai Crucii Roșii Române și premiat de Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie) asociate cu sesiuni de înviorare în fiecare dimineață, foc de tabără și platforme artistice (dans, muzică, arte plastice) realizate de participanți.

La editia cu numarul 54 a concursului “Sanitarii Pricepuți” au praticipat  elevi de liceu, membri ai echipajelor  caștigătoare ale fazei pe județ și pe sector al Municipiului Bucuresti.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.